A Google segítségével indít felhő­szolgáltatásokat a Deutsche Bank

A Google segítségével indít felhő­szolgáltatásokat a Deutsche Bank

2020. július 13. 18:12, Hétfő
A két fél hosszú távú és globális stratégiai partnerséget alakít ki, amely alapvetően átalakíthatja a bankszektort.

A Deutsche Bank és a Google Cloud megállapodott egymással arról, hogy teljesen új módon akar kifejleszteni és kínálni a pénzügyi szolgáltatásokat. A partneri kapcsolatnak köszönhetően a két cég közösen viheti előre az innovációt azért, hogy a technológián alapuló következő generációs pénzügyi termékeket fejlesszen ki.

A kooperáció miatt a pénzintézet gyorsabban válthat át a felhőszolgáltatásokra és a rendelkezésre álló összes technológiai erőforrást használhatja majd. Felújíthatja, illetve újjáépítheti az IT-infrastruktúráját, hozzáférhet a Google adatmenedzselési megoldásaihoz, valamint a mesterséges intelligenciával és gépi tanulással kapcsolatos fejlesztéseihez. A bankrendszerek átalakítása és optimalizálása több éven keresztül is eltarthat és fokozatosan fog megtörténni.

A jövőbeli projektek során elsődleges szempont lesz a magánélet és az információk védelme azért, hogy az ügyfelek adatai és a banki információk egyaránt biztonságban legyenek. Továbbá a fejlesztett kockázatelemzési és biztonsági rendszerek, illetve az intuitív digitális megoldások megalkotása szintén nagy hangsúlyt kap majd. Sundar Pichai, az Alphabet és a Google vezetője kiemelte, hogy a Deutsche Bank immár több mint 150 éve az ágazat egyik úttörője, amely erős innovációs hagyományokat tud felmutatni a pénzügyi szolgáltatások területén.

A Bloomberg értesülései alapján a megkötött szerződés 10 esztendőre szól és az együttműködésből a Deutsche Bank 1 milliárd eurós hasznot vár.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások