IBM-Turbolinux szövetség

IBM-Turbolinux szövetség

2001. január 12. 00:53, Péntek
[Electic] Az internetes infrastruktúra-megoldásokhoz tervezett nagyteljesítményű Linuxos fejlesztéseiről híres Turbolinux cég bejelentette, hogy globális disztribúciós és szoftvertámogatási szerződést kötött a "Big Blue"-val, vagyis az IBM-mel. A Turbolinux világszerte népszerűsíteni és forgalmazni fogja a különböző IBM e-business szoftvereket, melyekbe több Linux operációs rendszeren futó program is beletartozik.

Az egész világra kiterjedő szerződés keretében a Turbolinux és az IBM cégek közösen fogják a helyi piacokon szétteríteni és támogatni a dobozolt Turbolinuxos IBM programcsomagokat, melyek közé tartozik például az IBM DB2 Universal Database, az IBM WebSphere e-business-es szerveralkalmazásokat tartalmazó termékcsalád, a Lotus Domino, a Tivoli Framework, vagy az IBM's Small Business Suite for Linux.

" A most megkötött Turbolinux-IBM szövetség nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a különböző egyfelhasználó, vagy vállalati Linuxos megoldások népszerűsége világszerte növekedhessen. " - nyilatkozta Dan Kusnetzky, az IDC (International Data Corporation) cég szoftverrendszer kutató részlegének alelnöke. " Ez az új Turbolinux-IBM társulás nagymértékben felgyorsíthatja a különböző Linux operációs rendszerek és az ezekre fejlesztett alkalmazások elterjedését. Különösen Ázsiában várható nagyobb Linuxos fellendülés, mert ez a piaci szegmens már eddig is nyitott volt a Linuxos megoldások irányában. " - tette hozzá Kusnetzky.

" Minket az IBM-nél nagy örömmel tölt el, hogy létrejött a most megkötött Turbolinuxos szerződés, hiszen ennek segítségével a jövőben világszerte egyre több felhasználóhoz juttathajtuk majd el nagyteljesítményű Linuxos e-business infrastruktúrára épülő szoftvercsomagjainkat. " - mondta Dick Sullivan, az IBM Software cég egyik alelnöke. " A különböző Turbolinux termékeket az IBM széleskörű Linuxos megoldásaival kombinálva, vásárlóink eddig nem tapasztalt széles választékból válaszhatják majd ki a számukra legmegfelelőbb Linuxos megoldásokat. " - mondta Sullivan.

A most megkötött együttműködési szerződést megelőzően egyébként már 1999 óta voltak különböző közös Turbolinux-IBM szoftver megoldások. Az új IBM és Turbolinux e-business-es és internetes szoftverek 2001 első félévében már elérhetőek lesznek, ezek árai azonban egyelőre még nem ismertek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások