IBM felszerelést a rendőrségnek

IBM felszerelést a rendőrségnek

2001. január 12. 02:02, Péntek
[InternetNews] Bizonyára még pár évtizednek el kell telnie, amíg Torontó sötét utcáin robotjárőrök cirkálnak majd esténként, de addig is a város rendőrségét high-tech bűnüldözési eszközökkel szerelik fel, hála a Kék Óriásnak.

Az IBM-nek köszönhetően a torontói rendőrök az eCops (Enterprise Case and Occurrence Processing System) rendszeren keresztül az egyik legmodernebb bűnüldözést segítő alkalmazáshoz férhetnek hozzá. A megfelelő működést természetesen az IBM infrastruktúrája biztosítja majd (DB2 Universal Database, WebSphere Application Server, MQSeries). Az eCops több mint 7,000 felhasználót tud majd kiszolgálni.

Az eCops segítségével a rendőrök elektronikus úton juthatnak információkhoz, így megkaphatják, és egymás között kicserélhetik az eltűnt személyekről, bűnesetekről szóló jelentéseket.

A "Data Mining" technológiának köszönhetően felrajzolható a város bűnügyi térképe, illetve megállapítható a bűnesetek sémája. A megoldásnak köszönhetően a rendőrség gyorsabban reagálhat majd a bejelentésekre, a rendelkezésre álló erőforrásokat pedig ésszerűbben oszthatják majd el.

A rendszerhez, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, laptopokkal is hozzá lehet majd férni. Az eCops további nagy előnye, hogy a torontói rendőrség kicserélheti az általa összegyűjtött adatokat más országok bűnüldözési szerveivel.

"Szeretnénk, ha hamarabb fel tudnánk ismerni a fenyegető veszélyeket, szeretnénk ezekre gyorsabban reagálni, és szeretnénk, ha az a közösség, amelyet szolgálunk és védünk, a lehető legkevesebb kellemetlenséget érezné." - nyilatkozta Mike Farrar a rendőrségtől.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások