A Microsoft tart a Linuxtól

A Microsoft tart a Linuxtól

2001. január 13. 19:00, Szombat
[Techweb] Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója a Linuxot tekinti a cég legnagyobb problémájának a 2001-es évben. Steve Ballmer egy internetes konferencián elmondta, hogy mind a Linux, mind a Unix komolyan veszélyezteti a Windows piaci pozícióját, de szerinte az előbbi a nagyobb fejfájás.


Steve Ballmer

A legtöbb elemző szerint a múlt héten megjelent 2.4-es verziójú Linux kernel egy, az eddigi Linux változatoknál lényegesen fejlettebb, percízebb operációs rendszer alapja lehet, amellyel sokkal aggresszívebben be lehet törni az üzleti felhasználási területekre, ahol a Windows 2000 és a Unix a piacvezető.

"Úgy gondolom, erősebbnek kell feltételezni a versenytársakat, amikor azok a pozíciódat veszélyeztetik, mintha éppen te akarnál bejutni az ő területeikre.", mondta Ballmer. "Ez a Linuxot és a Unixot a lista első helyeire lépteti előre. Szerintem a Linux valóban a legnagyobb veszély a Windows és Microsoft számára."

Ballmer ugyan azon a napon fejtette ki véleményét, amikor a Corel bejelentette, hogy január 23.-án közzéteszi vállalati stratégiáját. Az elemzők elvárásai szerint a Corel, amelybe a Microsoft októberben 135 millió dollárt fektetett be, bejelenti, hogy bezárja Linux üzletágát. Ezzel a WordPerfect Suite for Linux alkalmazásainak fejlesztése állna le, és a cég a Microsoft .Net kezdeményezésére koncentrálna.


Ballmer beszédében az Oraclet és a Sun Microsystemst nevezte meg, mind a második legveszélyesebb riválisokat. Tavaly Ballmer még az AOL-t (America Online) tartotta a Microsoftot leginkább veszélyeztető "tényezőnek". Most Ballmer szerint az AOL helye az Oracle szintjén, vagy az alatt eggyel van.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások