Véroxigén­szintet is mér majd az Apple Watch 6

Véroxigén­szintet is mér majd az Apple Watch 6

2020. augusztus 10. 18:56, Hétfő
Megerősítést nyert a korábban kiszivárgott információ.

A DigiTimes tajvani IT-portál írt arról, hogy az Apple következő generációs okosórájába egy teljesen új szenzort fognak beépíteni. Az Apple Watch 6-ról eddig csupán kevés részlet vált ismertté, de az egyre biztosabbnak tűnik, hogy képes lesz a véroxigénszint mérésére. Erre utaltak korábban az iOS 14-ben lévő kódtöredékek és emellett az is napvilágot látott, hogy az új modellt a watchOS 7 operációs rendszerrel látják majd el.

A DigiTimes most az Apple ázsiai beszállítóinál lévő forrásoknak köszönhetően számolt be új dolgokról. Kiderült például, hogy az új szenzor feladatát az Apple Watch optikai pulzusszenzora is elvégezhetné, ugyanakkor a kaliforniai konszern valamiért ragaszkodik ahhoz, hogy e célra egy teljesen új hardvert szereljenek be az okosóra következő generációjába.

A tajvani oldal olyan bioszenzorokat említett, amelyek képesek ellenőrizni az alváskörülményeket. Az integrált alvásfigyelő funkcióra már régóta várnak a felhasználók. Az egyelőre kérdéses, hogy ehhez a funkcióhoz szükség lesz-e új hardver integrálására vagy sem, viszont az biztos, hogy az alvásfelügyelet régebbi okosórák esetében is működhet majd akkor, ha azokat napközben feltöltik. Ennek oka, hogy a régi készülékek akkumulátorai nem tudják biztosítani a 24 órán át való működést.

Tavaly augusztusban az vált ismertté, hogy az Apple Watch felismerheti az időskori elbutulást (demenciát), 2019 decemberében kiderült, hogy a Parkinson-kór tüneteit szintén felismeri majd, míg március elején az szivárgott ki, hogy a szélütés kockázatait is csökkentheti.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban