Windows 10-en is futnak az androidos appok

Windows 10-en is futnak az androidos appok

2020. augusztus 7. 08:41, Péntek
A Samsung és a Microsoft együttműködése révén fokozatosan terjesztik ki a támogatást.

A Windows operációs rendszereket hosszú ideje fejlesztő redmondi cég a Your Phone névre keresztelt alkalmazással igyekszik lefedni a saját mobilos platform távozásával keletkezett űrt, ezen keresztül azonban meglehetősen korlátozott szolgáltatást nyújtottak eddig. Ez most változik, hiszen lehetővé válik a különböző androidos appok PC-n való futtatása.

A Microsoft augusztus 5-én jelentette be a fontos változást, nem véletlenül, hiszen a Samsung ugyanekkor kerített sort saját fontos bemutatójára, amelynek során 5 különböző készülékről rántották le a leplet. A két cég közötti együttműködés révén sikerült kiterjeszteni a támogatás mértékét, itt a jövőben a Windows 10 szoftverre támaszkodó gépeken is lehetővé válik az erre kijelölt Samsung-készülékeken meglévő androidos alkalmazások futtatása, mégpedig minden emulátor nélkül, hiszen erre szintén a Your Phone appon belül, külön ablakban kerül majd sor. A funkció megjelenése nyilván sokak számára jelent kellemes, illetve nagyon hasznos változást, komoly korlátozó tényező azonban, hogy ezt egyelőre csak egyes Samsung-készülékek esetében teszik elérhetővé.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy tervezik-e a jövőben kiterjeszteni a támogatott készülékek körét, bár ez nyilván nem lenne nagy meglepetés. Azt már elárulták, hogy az első körben (ami valószínűleg a Galaxy Note 20 és Note 20 Ultra megjelenésével, vagyis augusztus második felében indul) egyelőre egyetlen androidos appot futtathatunk majd a Your Phone segítségével, ez azonban az év végéig a több app egyidejű futtatásának lehetőségével bővül majd ki – természetesen mindegyik app saját külön ablakban bukkanna fel. Azt nem kell nagyon magyarázni, hogy a szolgáltatással egy igencsak komoly, széles felhasználói réteget fedhetnek le, a Microsoft számára ez nyilván nagy lehetőséget jelent.

A Windows 10 Mobile távozásával tehát ez lehet az áthidaló megoldás, meglátjuk, a könnyítés mennyiben válik majd népszerűvé a felhasználók körében.

Listázás a fórumban