Jobban tájékoztatna az újításokról a Windows 10

Jobban tájékoztatna az újításokról a Windows 10

2020. augusztus 14. 12:02, Péntek
A Microsoft bepillantást engedne a frissítési folyamat részleteibe.

Brandon LeBlanc, a Windows Insider Program programmenedzsere a blogbejegyzésében jelentette be a Windows 10 operációs rendszert érintő tervezett és tesztelt változtatásokat. Azok egyike az újításokkal és a frissítésekkel kapcsolatos hatékonyabb tájékoztatással kapcsolatos.

A frissítések általában idegesítik az embereket, senki sem szereti azokat. Ennek oka, hogy a felhasználók biztonságos rendszereket akarnak és új funkciókat, de napjaink frissítései gyakran hosszú idő vesznek igénybe és általában arról sem lehet sokat tudni, hogy pontosan mi történik. A Microsoft ezen a gyakorlaton javítana és a célja az, hogy az emberek a jövőben jobban megértsék ezeket a folyamatokat.

A vállalat ezért bevezetné az úgynevezett Post-Update-Experience eljárást, amelynek keretében egy sikeres frissítés után megjelenne egy ablak, amely a felhasználót tájékoztatná a telepített módosításokról és frissítésekről. Az ablak alkalmazásának ötlete egyáltalán nem új, az kapcsolódik a Tippek nevű alkalmazáshoz. A megoldást először a Windows 10 Insider Build 20190-es kiadásában fogja tesztelni az óriáscég, de kizárólag angol nyelvterületen.

A most ismertetett változtatás kapcsolódhat az áprilisban kiszivárgott dolgokhoz. Akkor a HTNovo nevű olasz IT-platformnak köszönhetően kiderült, hogy a Microsoft módosítja a frissítések értesítési rendszerét. A cél az, hogy a teljes folyamat átláthatóbb legyen. Az elképzelések alapján az új frissítés-értesítések jobban bele fognak olvadni a felhasználói kezelőfelületbe, ugyanakkor lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy azonnal frissítsék és újraindítsák a számítógépüket vagy a folyamatra inkább egy másik időszakban, például éjjel kerítsenek sort.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban