IBM-Apacer DDR-es együttműködés

IBM-Apacer DDR-es együttműködés

2001. január 17. 00:37, Szerda
[Electic] Az Apacer cég bejelentette, hogy egy nemrég kötött szerződés értelmében a jövőben együtt fognak működni az IBM céggel, így ez a lépés nagyban elősegíti a DDR (Double Data Rate) memória technológiák fejlesztési idejének csökkentését, valamint azt, hogy a piacot jóval nagyobb mennyiségű DDR memóriával tudják majd ellátni.

A szerződés értelmében az Apacer cég elősegíti és koordinálja a DDR technológiára épülő különböző számítógépes rendszerek fejlesztési és tesztelési fázisait. Az Apacer ezenkívül több olyan kisebb céget is bevon az együttműködésbe, melyek már eddig is az IBM 128 MB-os és 256 MB-os memóriamoduljaival foglalkoztak. Ezek az együttműködésbe bevont kisebb cégek fogják kiértékelni az IBM és az Apacer közös fejlesztéseinek eredményeképpen létrejövő új DDR memóriák megbízhatóságát és teljesítményét.


Az Apacer cég által eddig gyártott memóriamodulok a külföldi piacokon már nagy sikereket arattak, mivel jó minőségük mellett kiváló teljesítményt is nyújtottak. A tervek szerint az új Apacer DDR memóriamodulokban több IBM technológiát és alkatrészt is fel fognak használni, így a minőséggel várhatóan megint nem lesz semmi probléma és a széleskörű tesztelésnek köszönhetően az együttműködés gyümölcseként létrejövő új memóriák minden szempontból megfelelnek majd a JEDEC DDR szabványoknak is.

Az IBM már az eddigiekben is komoly szerepet játszott a különböző DDR memóriák, és DDR technológiára épülő eszközök fejlesztésében. A DDR memória-technológia alkalmazásával egyébként az előző generációs memóriák memória-sávszélességének kétszeresét lehet elérni, így nagysebességű kommunikációs csatorna jön létre a processzor és a rendszermemória között, mely által növelhető a rendszer összteljesítménye.

A DDR memóriák jelenleg még elég kis számban kaphatóak a különböző piacokon, azonban áruk relatíve kedvező, hiszen nem kerülnek sokkal többe a normál PC100-as, vagy PC133-as memóriáknál. Az IBM és az Apacer között most létrejött kapcsolathoz hasonló együttműködési szerződések, valamint a DDR technológiát támogató eszközök fokozatos elterjedése a DDR memóriák egyre nagyobb piaci térnyerését fogja jelenteni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások