Archiválhatja a ritkán használt alkal­mazásokat a Windows 10

Archiválhatja a ritkán használt alkal­mazásokat a Windows 10

2020. augusztus 31. 20:53, Hétfő
A Microsoft fejlesztői egy új funkcióval biztosítanák, hogy az operációs rendszer minél kevesebb helyet foglaljon a merevlemezen vagy az SSD-n.

A Windows Latest számolt be arról, hogy a jövőben a Windows 10 képes lesz automatikusan megtakarítani bizonyos tárhelyet annak köszönhetően, hogy lehetővé válik a régóta nem használt programok archiválása. Az új funkció segítségével a Microsoft hasonló módon közelíti meg a problémát, mint ahogyan tette azt az Apple az iOS 11 esetében.

A redmondi konszern az újítást jelenleg kiválasztott tesztelők bevonásával próbálja ki. Az archiválást minden esetben a Windows 10 kezdeményezi majd, ha egy adott szoftvert egy bizonyos ideig nem futtatott valaki. Az alkalmazás beállításai és az ahhoz kapcsolódó adatok továbbra is megmaradnak, miként a Start menüben lévő bejegyzések is, de ezzel párhuzamosan a tényleges programadatokat eltávolítja az operációs rendszer. Amennyiben valaki egy idő után újra használni szeretné a szoftvert, akkor helyreállítja azt a Windows 10 - feltéve, hogy még elérhető.

Az egyelőre kérdéses, hogy az automatikus archiválás mikor lesz hozzáférhető a felhasználók számára és emellett az is tisztázásra vár, hogy a funkció marad-e automatikus, ugyanis észszerűbb lenne, ha a lehetőséget az operációs rendszer helyett a felhasználók kapcsolhatnák ki és be.

Listázás a fórumban