Okosórákat és táblákat mutatott be az Apple

Okosórákat és táblákat mutatott be az Apple

2020. szeptember 16. 21:01, Szerda
Ehhez pedig friss chip és előfizetéses opció csatlakozik a kínálatban.

A cég az előzetes híreknek megfelelően új okostelefonokat nem, viszont több más készüléket is bemutatott saját rendezvényén, amely ezúttal a Time Flies nevet kapta. Megismerhettük a friss okosórákat és táblákat, viszont legalább ilyen fontos az előfizetéses ajánlat megjelenése, amely hazánkban is elérhető lesz.

Az Apple Watch Series 6 nagyjából-egészében megtartja a negyedik és ötödik generáció külsejét, itt viszont további színek lesznek elérhetők, miközben megjelenik a vér oxigénszintjének megfigyelése, a listán pedig a 20 százalékkal gyorsabb chip (az A13 Bionic alapjaira építve), a cég szerint jobb üzemidő, a watchOS 7 szoftver, az alváskövetés, valamint a családi alkalmazás szerepel még, amely elsősorban az engedélyezett alkalmazások és kapcsolatok automatikus kiválasztásában segít. Az ár itthon 160 ezer forinttól indul, viszont megjelenik egy olcsóbb példány is, mégpedig a Watch SE néven, az oxigénszint mérése, az ECG, illetve az Always-On funkció nélkül, az S5 chipjével, 110 ezer forinttól. A Watch Series 3 továbbra is kapható lesz, 78 ezer forintos áron.


Az iPad-családnál már a nyolcadik generáció van soron, amely az A12 Bionic chip révén igyekszik jobb ajánlatot nyújtani a felhasználóknak, 135 ezer forintos áron. Az iPad Air esetében az iPad Pro külsejére hajazó kialakítás, a Touch ID megőrzése, az USB-C, a 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelző, az A14 Bionic chip, valamint a 64 és 256 GB közötti tároló érdemel említést – az ár 240 ezer forintnál kezdődik. Maga a chip szintén új jövevény, ez már 5 nanométeres gyártástechnológiával készül, 40 százalékkal több tranzisztorral, mint a közvetlen előd esetében.

A katalógusban felbukkan ezen készülékek mellett az Apple One, amely tulajdonképpen a meglévő előfizetéses ajánlatokat fogja össze egyetlen csomagban. Az egyéni változatban az Apple Music, az Apple TV+, valamint az Apple Arcade jelenik meg, 50 GB-os iCloud-kapacitással, havi 3350 forintért, míg a családi csomagban a kijelölt személyek közötti megosztott használat, valamint a 200 GB-ra növelt tárolóhely érdemel említést, havi 4450 forintos áron.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban