Minden karóra fizető­eszközzé tehető

Minden karóra fizető­eszközzé tehető

2020. szeptember 27. 20:53, Vasárnap
A megoldást a fizetési chippel ellátott zafírüveg jelenti.

Az Infineon Technologies fejlesztésének köszönhetően lehetővé válik az, hogy bármely karórát - legyenek azok hagyományos vagy luxus modellek - vezeték nélküli fizetési funkcióval lássanak el. Ehhez a Winwatch nevű svájci vállalat integrált egy rendkívül kis méretű biztonsági chipet a STISS nevű szabadalmaztatott zafírüvegébe. Az eszköz gyors és védett fizetési tranzakciót biztosít néhány századmásodperc alatt.

Alex Kalbermatten, a Winwatch vezetője kijelentette, hogy ahhoz, hogy az ügyfelek elfogadják a megoldást gyors és robusztus kapcsolatra van szükség a karóra és a leolvasókészülék között. Az Infineon minden jelenlegi rendszernél jobb fejlesztéssel állt elő a rádiókapcsolat minősége tekintetében, így vált lehetővé a fizetési chip és a zafírüveg ötvözése, amellyel gyakorlatilag minden karóra fizetési eszközzé változtatható. De elvileg ugyanez igaz lehet az okosgyűrűkre vagy az okoskulcstartókra is.

Az Infineon jelenleg több mint 47 százalékos részesedéssel rendelkezik a fizetési chipek piacán. A most megalkotott megoldás csupán néhány négyzetmilliméteres és egy kis méretű antennán keresztül biztosítja az ügyfelek és a pénzintézet közötti kommunikációt. A chip 200 ezredmásodperc alatt megállapítja az egyedi azonosító segítségével, hogy a fizetőeszköz valódi-e, majd a használt bankkártya adataiból, a fizetendő összegből és a helyszínből létrehoz egy kódot. A bank az eredményes vizsgálat után visszaigazolja a tranzakciót. A bankkártya és a viselhető termék közötti kommunikáció a Near Field Communication (NFC) technológia segítségével történik. 2-10 centiméter távolságon belül a chip kizárólag a leolvasókészülék energiamezőjét használja az adatok kiolvasására, azok titkosítására és továbbítására.

Listázás a fórumban