Új vezető a Netscape élén

Új vezető a Netscape élén

2001. január 19. 17:49, Péntek
[CNet] Az America Online csütörtökön bejelentette, hogy egy, a cégnél ötéves munkaviszonyban lévő "veterán" fogja átvenni Jim Martin helyett a Netscape részleg vezetését. A Warner-AOL egyesülés óta ez az első komoly jelentőséggel bíró személycsere a cégnél.Jim Bankoff, aki ezidáig az AOL üzletpolitikai részlegének vezérigazgatója volt, mostantól a Netscape részleg vezetési teendőit látja el, de a kisebb vállalkozások számára létrehozott Netbusiness kezdeményezés is az ő irányításával működik majd. Az AOL-Time Warner páros sajtóközleményében arról is beszámolt, hogy Jim Martin, a Netscape korábbi vezetője nem távozik a cégtől, hanem másik pozíciót tölt majd be.

A bejelentés pontosan egy héttel azután történt, hogy a Federal Communication Commission (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) áldását adta az America OnLine - Time Warner egyesülési szándékára. Az AOL szerdán jelentette be, hogy Kevin Conroy, aki korábban a BMG vezérigazgatója is volt, elvállalta a cég újonnan létrejött zene-üzletágának vezetői posztját.

A Netscape újdonsült vezetője, Bankoff öt éve dolgozik az America OnLine-nál. Feladata eddig a cég üzletpolitikájának kialakítása volt, de ő felelt fejlesztésekért és a cég különféle partnereivel való kapcsolattartásért is.

Bankoff mindezen kívül az AOL Plus és az AOL Music programozócsoportjainak vezetését is ellátta. Az AOL - Warner egyesülés után feladata a két társaság működésének összevonása, és a Netscape részleg vezetése lett. 1995-ig Bankoff a Ruder Finn's Global Public Affairs-nél, valamint a CNN-nél dolgozott.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások