Itt a Pixel 5 és Pixel 4a 5G

Itt a Pixel 5 és Pixel 4a 5G

2020. október 1. 19:58, Csütörtök
Nagy meglepetés nincs, a két telefon a beígért jellemzőkkel érkezik.

A Google kapcsán több alkalommal olvashattunk arról, hogy hamarosan befut a Pixel-család ötödik generációja, amely várhatóan nem a csúcskategóriát képviseli majd. Ez így is lett, most egyetlen ilyen készüléket mutattak be, amelyhez viszont egy nagyobb példány társul.

A hivatalos blogban közzétett bejegyzés felsorolja a főbb jellemzőket, ebből gyorsan kiderül, hogy a Pixel 5 egy kereken 6 hüvelykes OLED-kijelzőre épül, amelyet viszonylag vastag káva, valamint 90 Hz-es frissítési ráta egészít ki, 1080p felbontással. A burkolat újrahasznosított alumíniumból készült, a panelt a Gorilla Glass 6 felület védi, miközben nedvesség elleni védelmet (IP68) is kapunk, hátoldali ujjlenyomat-olvasóval. A teljesítményt a Snapdragon 765G chip szolgáltatja, ez tehát felső-középkategóriás erőt nyújt, ehhez viszont már 8 GB memória és egy 128 GB-os belső tároló csatlakozik, miközben az akkumulátor mérete 4080 mAh. Az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamerát helyeztek el, a hátoldalon viszont egy iker-modul teljesít szolgálatot, a jól ismert 12 megapixeles főkamerával, valamint egy 16 megapixeles ultra-nagylátószögű társsal. Az alumínium burkolat ellenére a vezetéknélküli töltés is megoldott, a hivatalos ár pedig 700 dollár.


A Pixel 4a 5G ehhez képest az augusztus elején bemutatott telefon nagyobb változataként jelenik meg, 6,2 hüvelykes HDR OLED-érintőképernyővel, ugyanazon Snapdragon 765G chippel, 6 GB memóriával, egy 128 GB-os tárolóval, illetve egy 3885 mAh-s akkumulátorral. A fekete és fehér színben megjelenő készülék az eredeti példányra hasonlít, az 5G támogatása két eltérő módon lesz elérhető (ezek egyike nem támogatja a mmWave-frekvenciákat), a burkolat már nem nedvességálló, a vezetéknélküli töltés pedig szintén hiányzik a felsorolásból – igaz, a 18 wattos gyorstöltés még megjelenik itt. A hátoldali modul 12,2 és 16 megapixeles érzékelőkből áll, a szelfikamera változatlan, ez itt is egy apró lyukban helyezkedik el.

A megjelenés október 19-én esedékes, a hivatalos ár 500 dollár lesz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások