Elbúcsúzott a Google Play Music

Elbúcsúzott a Google Play Music

2020. október 17. 11:04, Szombat
A korábbi ígéreteknek megfelelően az appot már eltávolították a katalógusból.

A Google már tavaly jelezte, hogy a Play Music szolgáltatás leállítását tervezik, közelebbi időpontot azonban akkor még nem osztottak meg velünk. Most bejelentették, hogy az év végéig van időnk a számunkra ideálisnak tűnő opció kiválasztására, ezt követően pedig már csak az utód lesz elérhető.

A bejelentésnek megfelelően az app maga már nem elérhető a Play Store kínálatában, itt egy rövid üzenetben közlik velünk, hogy pontosan mely opciók közül válogathatunk. Az első révén megtarthatjuk a jelenleg használt katalógusunkat, valamint az ahhoz illeszkedő ajánlásokat, ehhez viszont át kell vinnünk a teljes listát a YouTube Music oldalára, amely a közvetlen utódként marad velünk. A második lehetőség azt teszi lehetővé számunkra, hogy mindenféle konverzió és transzfer nélkül megtartsuk a megvásárolt zenéket, ezen számokat ugyanis a Google Takeout segítségével letölthetjük, viszont a zeneszámok mellett a kívánságlistát, a rádióállomásokat, illetve a megosztott véleményeket is megtarthatjuk. A harmadik lehetőség a teljes katalógus törlése és a korábbi ajánlatok eltávolítása a Google Play Music felhasználói fiókból, nyilván ez jelenti a legtisztább és legegyértelműbb lépést.

Korábban mi is írtunk arról, hogy a Google esetében a YouTube Music jelenti majd a jövőt, legalábbis a zenei streaming területén, ahogy a cég egyre inkább ezen portált (és az ahhoz kapcsolódó fizetős szolgáltatásokat) helyezi előtérbe. Nyilván jelen esetben ez nem jelent számunkra többletkiadást, ahogy azt megemlítettük, az eddig beszerzett anyagokat megtarthatjuk, mindössze arra lesz szükség, hogy az új appot letöltsük és telepítsük készülékeinken. A Play Music előfizetői ráadásul automatikus módon a prémium változatot kapták meg, amely exkluzív ajánlatokkal egészül ki, köszönhetően a kiadókkal kötött megállapodásoknak.

Az év végéig kell tehát választanunk, ezután már mindenképpen búcsút kell intenünk a megszokott platformnak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások