38 millió dollárt csalt ki a pornósite vezetője

38 millió dollárt csalt ki a pornósite vezetője

2001. január 24. 12:38, Szerda
[Register] Egy amerikai pornósite vezetője, akit nemrég vettek őrizetbe, akár 30 év börtönbűntesést is kaphat, miután kiderült, hogy egy meglehetősen trükkös, 30 millió dolláros nagyságrendű visszaélést követett el bankkártyákkal.

A malibui Kenneth Taves mintegy 800 ezer mit sem sejtő "áldozat" bankkártyáját kopasztotta meg egy alattomos trükk segítségével, amelyet éveken át alkalmazott, közölte az Egyesült Államok Ügyészségi Hivatala.

Az ötlet tulajdonképpen nem is volt túlzottan bonyolult. Taves egy fizetős pornóoldalt vezetett, amely havi 19.95 dollárért volt elérhető a felhasználóknak. Amikor az üzlet kezdett egyre rosszabbul menni, Taves 5000 dollárért mintegy 4000 bankkártya-tulajdonos adataihoz jutott hozzá. A bankkártyaadatokat ezután felvitte az oldalra, és becsületesen elkezdte számlázni a szolgáltatás díját a bankkártyák terhére.

A csaló azt használta ki, hogy a legtöbben meg sem nézik a bankszámlájuk kimutatásait, ezért nem veszik észre ha egy kisebb összeg eltűnik róla. A módszer olyannyira bevált, hogy Taves évekig alkalmazta azt, és az idők folyamán összesen körülbelül 800 ezer bankkártya-tulajdonost rövidített meg a 19.95 dollárral, egyeseket több hónapig is. Az ügyészek elmondása szerint a károsultak nagyrésze még soha életében nem internetezett.

A hivatalos becslések szerint Taves hozzávetőleg 38 millió dollárt csalt el a módszerrel. A 49 éves csaló novemberben lepleződött le, amikor az FBI elkezdett nyomozni a rejtélyes bankkártya-terhek miatt, amik miatt egyre többen tettek feljelentést. Taves meglehetősen jól élt a 38 millió dollárból, többek között egy 4 millió dollárt érő villára is futotta belőle Malibun.

Kenneth Taves a bíróságon bűnösnek vallotta magát, az ítélet ügyében áprilisra várható.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások