Új impulzusokat adhat a cégeknek az otthoni munkavégzés

Új impulzusokat adhat a cégeknek az otthoni munkavégzés

2020. november 7. 14:36, Szombat
Az Atos a legnagyobb európai IT-szolgáltató, és a vetélytársainál jobban vészelte át a koronavírus-járvány eddigi időszakát.

Elie Girard, az Atos vezetője is azon menedzserek közé tartozik, akik módosították az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos korábbi álláspontjukat. Az üzletember hangsúlyozta, hogy a járvány alapvetően megváltoztatta a home office és a mobil munka megítélését. Kiderült, hogy ezek a tevékenységek nagyon is hatékonyak lehetnek és például neki is sokkal több ügyféllel van tárgyalási időpontja, mint korábban, amikor még lehetett utazni.

Girard úgy vélte, hogy az otthoni munkavégzés aránya 20 százalékról 40 százalékra fog nőni, s már számos vállalat az átállással van elfoglalva. A francia konszern, amely Európa egyik vezető szolgáltatója a digitális munkahelyi technológiák területén, továbbá felhőszolgáltatásokat, kibervédelmi megoldásokat és kvantumszámítógépeket is kínál, rendkívül sok szerződésajánlatot kapott. Az Atos vezetője hozzátette, hogy számos megrendelő esetében kellett a nulláról indulni és felkészülni az új viszonyokra.

A felkérések ellenére a bevételeik a harmadik negyedévben 3,5 százalékkal csökkentek és 2,6 milliárd eurót tettek ki, míg az ipari ügyfelek esetében a visszaesés közel 13 százalékos volt. Ennek ellenére a társaság bizakodó, hiszen bár a járvány az IT-projekteknél sok esetben csúszásokhoz vezetett, de erősítette a digitalizálási kedvet. Ezért a menedzser 5-7 százalékos bevételnövekedésre számított, erre részben a felhőajánlatok iránti növekvő igény miatt kerülhet sor, másrészt megnőtt a kibertámadások száma. A home office elterjedése növeli a társaság sebezhetőségét, a dolgozóknak új szabályokat betartását kell megszokniuk és nagyobb fegyelemre van szükség.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások