Szerverekbe szánt videokártya az Inteltől

Szerverekbe szánt videokártya az Inteltől

2020. november 12. 22:57, Csütörtök
A gyártó először mutatott be a számítógép-központoknak ajánlott grafikus kártyát.

A Xe-LP grafikai architektúrára épülő új termék elsősorban a médiatartalmak streamelésére és a játékszolgáltatások futtatására készült. Az önálló grafikus egységgel az Intel egy új stratégiát akar megvalósítani, amelynél az adatok exponenciális növekedéséhez számos architektúra (processzor, grafikus chip, FPGA-k és más gyorsítók) ötvözetére van szükség. A társaság ebben az esteben XPU-król beszél.

Raja Koduri, az Intel alelnöke, egyben a társaság architektúra-, grafikus fejlesztési és szoftvercsoportjának ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy jelenleg egy utazáson vannak a CPU-któl az XPU-kig. A menedzser hangsúlyozta, hogy a CPU architektúrájuk építette fel az Intelt, de uralni szeretnének más XPU architektúrákat, amelyek rendkívül hatékonyak a grafikai dolgok, a médiatartalmak, a mesterséges intelligencia, a biztonság és a hálózatok esetében. Az új videokártya megalkotása egy további lépés az XPU korszakában lévő portfólió kiépítése felé.

Az Xe-LP architektúra az Xe architektúra kis fogyasztású változata, amely 128 bites memóriainterfészt és integrált 8 gigabájt kis fogyasztású DDR4 memóriát kínál. A H3C XG310 típusú videokártyára négy darab Intel grafikus chip került és ezáltal lehetőség van arra, hogy az Androidon több mint száz játékos játszhasson a felhőben. Az egyszerre játszók száma pedig két kártya alkalmazásával 160 személy is lehet. A termék bevezetését olyan szoftverpartnerek támogatják, mint a Gamestream, a Tencent Games és a Ubitus.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban