Tönkreteheti a régi notebookokat a MacOS Big Sur

Tönkreteheti a régi notebookokat a MacOS Big Sur

2020. november 16. 22:38, Hétfő
Elsősorban azok a felhasználók aggódhatnak, akiknek 2013-as vagy 2014-es MacBook Prójuk van.

Az Apple terméktámogatási oldalain és a Redditen számos olyan bejegyzés jelent meg, amelyekből kiderült, hogy az Apple által a múlt héten elérhetővé tett új MacOS Big Sur komoly hatással lehet a régebbi laptopmodellek működésére.

Akinek a tulajdonában 2013-as vagy 2014-es MacBook Pro notebook van, az ne frissítse az operációs rendszert a MacOS Big Sur verzióra. A tapasztalatok alapján ugyanis vannak olyan régebbi modellek, amelyeket a frissítés után már nem lehet működésre bírni. Az érintett felhasználók nem csupán leírták a tapasztalataikat, hanem képernyőfotókkal is alátámasztották a jelenséget.

Az Apple tájékoztatása alapján a MacOS Big Sur elvileg rendben feltelepíthető a 2013-as és a 2014-es MacBook Pro termékekre is. A valóságban azonban a frissítési folyamat közben gyakran elsötétül a készülékek képernyője és utána ez az állapot marad. Minden próbálkozás sikertelen, legyen szó újraindítási kísérletről vagy a visszaállítási partíció használatáról. Az utóbbi már csak azért sem lehetséges, mert az eszközök nem reagálnak a billentyűparancsokra.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi áll a probléma hátterében. Az Apple a felhasználók egy részét arra kérte, hogy küldjék be a hivatalos szervizekbe a gépüket, míg másoktól türelmet kértek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban