Jövőre érkezhet az Oppo kiterjesztett valóság szemüvege

Jövőre érkezhet az Oppo kiterjesztett valóság szemüvege

2020. november 18. 21:29, Szerda
A kínai gyártó kitekintést adott a jövőbeli termékeire.

Az Oppo az Inno Day 20 nevű rendezvény keretében bejelentette, hogy több készüléket is piacra akar dobni 2021-ben és azok egyike az a kiterjesztett valóság szemüveg, amelyet közleményében a társaság csak AR Glass 2021 néven említ.

Az új modell abban fog különbözni a korábbi prototípustól, hogy egy okostelefontól nyeri majd USB-kábelen keresztül a működéséhez szükséges energiát. E kialakításnak köszönhetően a hardver súlyát sikerült 75 százalékkal csökkenteni. A csatlakoztatott okostelefontól függően a processzor és a grafikus kártya teljesítménye akár 40 százalékkal is növekedhet. Az első adatok a Snapdragon 865-re épülő Finx X2 Próval végzett mérések eredményein alapulnak.

A szemüveg lencséibe integrált kijelzők egy félig átlátszó, 90 hüvelykes képernyőt jelenítenek majd meg 3 méter távolságban a kiegészítőt viselőtől. A terméket ellátják halszem kamerákkal, amelyek különösen nagy betekintési szögeket eredményeznek, valamint úgynevezett Time-of-Flight kamerákkal, hogy azokon keresztül egy időben lehessen lokalizációt és leképezést (SLAM) végezni. A készülék folyamatosan fel fogja térképezni a környezetet és ezzel párhuzamosan kiszámítja azt is, hogy éppen hol tartózkodik egy helyiségben. Erre a tartalmak megfelelő megjelenítése miatt lesz szükség. Az Oppo a beépített kamerákat arra is felhasználja majd, hogy megvalósítható legyen a gesztusvezérlés.

A felhasználók jövőre kipróbálhatják a kiegészítőt az Oppo üzleteiben. A gyártó 2021 első felére tervezi egy kiterjesztett valóság fejlesztői program elindítását Pekingben, Sanghajban és Sencsenben. A cég a jövő esztendő második felében elérhetővé fog tenni egy szoftverfejlesztői készletet, amelynek segítségével alkalmazások is készíthetők lesznek a kiterjesztett valóság szemüveghez. Továbbá elérhető lesz az Oppo CybeReal nevű kiterjesztett valóság program, amelynek segítségével a kamerákon keresztül az okostelefon összeköthető lesz a helyi nevezetességek és látnivalók, valamint a közelben lévő üzletek információival.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban