Technológiai vezetők is hátat fordítanak San Franciscónak

Technológiai vezetők is hátat fordítanak San Franciscónak

2020. november 27. 14:58, Péntek
Az elmúlt hónapokban több vállalkozás első embere is máshová költözött.

2018 novemberében felmerült, hogy hajléktalanokat segítő adót vezetne be San Francisco és annak legnagyobb részét a helyi IT-vállalatoknak kellett volna fizetniük. Ezután döntött úgy a Lendingclub online hitelszolgáltató és a Stripe, hogy más településekre csoportosítja át a munkavállalói egy részét, majd előbb az Oracle, később pedig a Twitter is hátat fordított a városnak. A döntésekben szerepet játszott az is, hogy az ingatlanárak sehol máshol nem olyan magasak, mint a metropoliszban.

Most a The Information arról számolt be, hogy Drew Houston, a Dropbox és Douglas Merritt, a Splunk nevű szoftverfejlesztő cég vezetője is a texasi Austinban vásároltak maguknak házat. Emellett Henrique Dubugras és Pedro Franceschi, a Brex alapítói Los Angelesbe költöztek, s nem is akarják meghosszabbítani a San Franciscóban lévő irodáik bérleti szerződését.

A döntések azért is érdekesek, mert a Brex, a Dropbox és a Splunk korábban egyértelműen kiálltak San Francisco, mint üzleti helyszín mellett, irodákat nyitottak a városban és aktív szereplők voltak a helyi hirdetési piacon. A társaságok célja egyértelműen az volt, hogy helyi munkatársakat és ügyfeleket toborozzanak. A Dropbox három esztendővel ezelőtt nyitotta meg az új irodáját a metropolisz keleti határában, míg a Brex egy saját kávézóba fektetett be nem kevés összeget és az üzletet egy olyan városnegyedben hozta létre, amelyet kedvelnek a kockázatitőke-befektetők.

Listázás a fórumban