A Salesforce tulajdonába kerülhet a Slack

A Salesforce tulajdonába kerülhet a Slack

2020. november 27. 14:19, Péntek
Amennyiben az üzlet létrejön, akkor új helyzet alakulhat ki a kommunikációs megoldások piacán.

A The Wall Street Journal és a CNBC írta meg, hogy a Slack, amely a Microsoft Teams egyik fő vetélytársának számít, a Salesforce tulajdonába kerülhet. Bár a tranzakció részletei, így a várható vételár még nem szivárogtak ki, az elemzők azzal számolnak, hogy több mint 20 milliárd dolláros üzletről lehet majd szó.

Az ügyet érdekessé teszi, hogy a Salesforce a Microsoft közvetlen ügyfelének számít. Satya Nadella, a redmondi óriáscég első embere és Marc Benioff, a Salesforce vezetője egy évvel ezelőtt jelentették be, hogy az utóbbi társaság átköltözteti a felhőajánlatát a Microsoft Azure platformjára. A Slack felvásárlásával a két fél közötti konkurenciaharc ismét felerősödhet és a Salesforce újra jelentős mértékben kiépítheti a szolgáltatási portfólióját.

A Slack és az Amazon júniusban kötött új szerződést egymással, a kommunikációs cég ügyfelei között emellett megtalálható az IBM is. A Slack ráadásul július végén panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz a Microsoft ellen és azt akarja elérni, hogy a Teams a jövőben ne legyen része az Office irodai szoftvercsomagnak. Ami még a Slack-Salesforce üzlet megkötése mellett szólhat, hogy a Slack Európára növekedési piacként tekint és ezért minden eddiginél erősebben összpontosít a közeljövőben a kontinensre, de Európa fontos piac a Salesforce számára is.

A Slack jelenleg 12 millió aktív felhasználóval rendelkezik. A társaság részvénye a hír kiszivárgása után 38 százalékkal drágult.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások