Jövőre jön Európában a Surface Duo

Jövőre jön Európában a Surface Duo

2020. november 28. 11:58, Szombat
Addigra szűnik meg a kizárólagos jelleg, viszont itthon még picit tovább kell majd várnunk.

Még a nyár vége felé számoltunk be arról, hogy végre hivatalosan is bemutatkozott a nyilvánosság előtt a Surface Duo, amely tulajdonképpen a Microsoft első androidos okostelefonjaként jelent meg a piacon, bár a kialakítás inkább hibridnek mondható, hiszen itt egy érdekes átmenetet kapunk a telefon és a tábla között. Most az európai debütálás is szóba került, ez viszont csak jövőre valósul meg.

Külsős forrás adott hírt a napokban arról, hogy Európában várhatóan a jövő évben kerítenek sort a hivatalos rajtra, miután a tengerentúlon kellően felmérték a vásárlói érdeklődés szintjét. Érdemes megemlíteni, hogy a készülék egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban elérhető, a redmondi cég tehát nagyon óvatosan nyit csak majd a többi régió felé, amire valószínűleg az a magyarázat, hogy nem szeretnének túl sok energiát ölni egy felesleges rohamba. Jövőre Kanada és Japán kerül majd sorra, ezt követné Németország valamikor a tavasz folyamán, a többi európai ország viszont 2021 második felében csatlakozna ehhez a körhöz, így itthon nagyjából egy évet kell majd várni a rajtra.

Ezzel kapcsolatban többen negatív véleményüket hangoztatják, kiemelve, hogy a Duo a Snapdragon 855 chipre épül, amely ugyan abszolút csúcskategóriás fejlesztésként jelent meg annak idején, az európai debütálás periódusában azonban már igencsak koros lesz, hiszen azóta 3 további generáció is megjelent a csúcskategóriás hordozható megoldások szegmensében. Egyes hírek szerint néhány brit szolgáltató (így például a BT és az EE) már meg is állapodott a forgalmazásról, emellett azonban arra is emlékeztetnünk kell, hogy a fenti chiphez egyetlen 11 megapixeles kamera, LTE-elérés, vezetéknélküli töltés, NFC, valamint a nedvesség elleni védelem csatlakozik, a 128 GB-os példány esetében 1400 dolláros áron.

Ez nem tűnik túl kedvezőnek, Európában pedig a vámok és az euró miatt jó eséllyel még ennél is többet kell majd fizetnünk egy-egy példányért.

Listázás a fórumban