Mérsékelt sikerre számíthat az AirPods Max?

Mérsékelt sikerre számíthat az AirPods Max?

2020. december 15. 07:46, Kedd
A termék legnagyobb problémája a túlzottan magas ára lehet.

Az Apple a múlt héten jelentette be az első hagyományos fejhallgatóját, amely a saját márkaneve alatt jelent meg. Az új AirPods Max aktív zajszűrési és 3D-audio funkcióval rendelkezik, az alapját pedig két H1 típusú chip jelenti. Ilyen eszközök kerültek korábban a kisebb AirPods modellekbe és a Beats Electronics fejhallgatóiba is. A támogatott szabványok között van a Dolby Atmos.

Most a DigiTimes tajvani IT-portál azt írta, hogy az új készülék minden bizonnyal nem számíthat majd kiemelkedő sikerre a piacon, amely elsősorban arra vezethető vissza, hogy nagyon drága, hazánkban például 234 990 forintba kerül. Ez az árképzés aligha teszi vonzóvá a terméket a tömegpiacon. Ezt megerősítették a tajvani oldalnak nyilatkozó ágazati források is, akik azt az álláspontot képviselték, hogy az új eszköz nem fog nagy befolyást gyakorolni a fejhallgatópiacra. Az ugyan tény, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók mellett a klasszikus fejhallgatókra is van kereslet, de a magas ára miatt az új modell nem versenyezhet majd a piacvezető kiegészítőkkel.

A tavalyi esztendő harmadik negyedévében 45 millió vezeték nélküli fülhallgatót szállítottak ki és "csak" 20 millió vezetékes fejhallgatót,. Az utóbbi piaci szegmenst az Sony, a JBL és a Bose uralják. Az Amazon kínálatában például a Sony WH-1000XM4 már akciósan 278 dollárért megrendelhető, míg a Bowers & Wilkins PX7 349,99, a Bose Noise Cancelling Headphones 700 299,99 és a JBL Club One 279,95 dollárba kerülnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban