Mini-LED kijelzős iPad Pro érkezhet

Mini-LED kijelzős iPad Pro érkezhet

2020. december 28. 22:34, Hétfő
Az Apple hónapokon belül piacra dobhatja az új terméket.

A DigiTimes tajvani IT-portál szellőztette meg - beszállítóktól származó forrásokra hivatkozva - azt a hírt, hogy a kaliforniai konszern új Mini-LED képernyővel ellátott iPad Pro készüléke 2021 első negyedévében jelenhet meg. Az információt később átvette a MacRumors is.

A Mini-LED technológia alkalmazásával kisebb méretű fénydiódák kerülhetnek nagy mennyiségben a 12,9 hüvelykes kijelzőkkel felszerelt iPad Pro modellekbe. A mini-LED-ek használatának előnye többek között a sötétebb fekete szín, a fényesebb fények és a telítettebb színek megjelenítése ugyanolyan magas kontrasztarány mellett, mint amilyet az OLED-képernyők is kínálnak. Támogatják a HDR funkciót, s általuk a jövőben könnyebb és keskenyebb eszközök készülhetnek. A Micro-LED alkalmazása még nagyobb előrelépést jelentene ezen a területen, de az sokkal drágább megoldás.

Az Apple ügyeiben jól értesültnek számító Ming-Chi Kuo elemző már tavaly októberben közölte, hogy az óriáscég azt tervezi, hogy a következő két esztendő során az iPad és a MacBook készülékek csúcskategóriás változatait úgynevezett Mini-LED kijelzőkkel látja el. A technológiát azért választotta a társaság, hogy az OLED-paneleknél ismert beégés problémát elkerülje. A mostani hír megerősíti ezt a korábbi információt. 2019 decemberében az is kiszivárgott, hogy négy-hat termék kaphat Mini-LED képernyőt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban