Érkezik a Surface Pro 8

Érkezik a Surface Pro 8

2021. január 8. 20:58, Péntek
Az új hardvert egy hónapon belül bemutathatja a Microsoft. A Surface Pro 8 és a Surface Laptop 4 bemutatása nem kötődik majd külön nagy eseményhez.

A Windows Latest írta meg, hogy a redmondi konszern a Surface Laptop 4 mellett Surface Pro 8 készüléket is piacra akarja dobni a közeljövőben. Mindez annak köszönhető, hogy az óriáscég az amerikai szabályozó hatóságtól, az FCC-től megkapta a forgalomba hozatalhoz szükséges tanúsítványokat. Ez azt jelenti, hogy a boltokban néhány héten belül megjelenhetnek az új modellek.

A Surface Pro 8 külsőre nem igazán fog különbözni a korábbi termékektől, belül viszont annál inkább. Az új kiadások az Intel Tiger Lake processzoraira és az Iris Xe Graphics grafikus egységekre fognak épülni. Az új eszközből többek között lesz az LTE és a Wi-Fi 6 (802.11ax) szabványt támogató változat is. Az előbbibe a Quectel LTE-A Cat 12 M.2 típusú modult, míg az utóbbiba az Intel Wi-Fi 6 AX201 adaptert fogják beépíteni. A Wi-Fi-s modell ráadásul támogatja majd a Bluetooth 5 szabványt is.

A készülékekbe minden bizonnyal 32 gigabájt 4200 MHz órajelű memóriát és 1 terabájt háttértárolót fognak beépíteni. Emellett az egyik Surface Pro 8 változatot Intel Core i3 CPU-val, 128 gigabájtos háttértárolóval és 8 gigabájt RAM-mal látják majd el. Az MSPoweruser ugyanakkor úgy vélte, hogy három kiadás lesz megvásárolható. Az elsőbe Core i3 processzort, 4 vagy 8 gigabájt memóriát, 128 gigabájtos SSD-t; a másodikba Core i5 CPU-t, 8 gigabájt RAM-ot és 128 vagy 256 gigabájtos SSD-t; míg a harmadikba Core i7 processzort, 16 vagy 32 gigabájt memóriát, s 256 vagy 512 gigabájtos vagy 1 terabájtos SSD-t építenek majd be.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban