Megint megvan a 2020-as tévés nézettségi verseny győztese idehaza?

Megint megvan a 2020-as tévés nézettségi verseny győztese idehaza?

2021. január 7. 12:22, Csütörtök
A TV2 szerinte a TV2 nyerte 2020-at.

Pár napja arról számolhattunk be, hogy az RTL Klub szerinte az RTL Klub nyerte 2020-as hazai tévés nézettségi versenyt, de már akkor is leírtuk, hogy a tévés nézettség érdekes állatfajtának számít, hiszen ugyanazokat a számokat több érdekelt fél is tudja úgy csűrni-csavarni, hogy azok számukra hízelgő eredményeket hozzanak ki. Nos, a TV2 kis késéssel megtalálta azokat a kategóriákat, melyekben diadalmaskodott az RTL-lel szemben.

A közleményében a csatorna olyan műsorokat is szemléz és kiemel, melyek (jó nézettséggel) vereséget szenvedtek az RTL Klubtól. Ezeknél szemérmesen nem jelzik, hogy legyőzték velük a konkurenciát, illetve győzelmükre csak úgy utalnak, hogy saját idősávjukat nyerték, miképp például a napi 3 órás Exatlon, mely értelemszerűen az RTL-es töltelékműsorok ellen erős volt, de a kiemelt ellenfelei ellen kikapott. Azonban azt nem lehet elvitatni, hogy a teljes napot (azaz nem csak a főműsoridőt) nézve a TV2 a 18-59, 18-49 éves korcsoportban és a teljes lakosság körében is legyőzte az RTL-t. A műsorok közül legjobban a Sztárban Sztár teljesített, valamint a Dancing with the Stars – Mindenki táncol, amely menetrendszerűen leverte szombatonként az RTL-es sorozatot, illetve filmet.

A TV2 a közleményében egyetlen szóval sem említi a Volt egyszer egy Bödör Gáspárt, melynek a premierje az év egyik legnézettebb műsorszáma volt idehaza.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások