Tiltakozás a Nortel új programja ellen

Tiltakozás a Nortel új programja ellen

2001. január 31. 23:25, Szerda
A Nortel új Internetes követőprogramja újra kirobbantotta a háborút az Internetet személyre szabni kívánó cégek és a személyiségi jogokat védő szervezetek között.

A Nortel Networks kedden mutatta be azt az új technológiát, melynek köszönhetően a kikötők sokkal bővebb információhoz juthatnak az egyes Internetezők szokásairól, illetve figyelhetik online tevékenységeiket.

Az Internetes vállalkozások azért alkalmazzák a felhasználókat figyelő technológiákat, mert így szolgáltatásaikat még inkább az egyéneknek megfelelően alakíthatják át. A jogvédők szerint a Nortel Networks új találmánya tovább súlyosbítja az Interneten tapasztalható, a személyiségi jogok figyelembe vételét jellemző, siralmas helyzetet.

A Nortel Networks szerint az új technológia mindenkinek jó. Jó a vállalkozásoknak, mert a személyre szabott szolgáltatásokkal több bevételt termelhetnek, de jó a szörfözőknek is, mert így gyorsabban hozzájuthatnak a keresett információkhoz, hiszen a Web az elvárásaiknak megfelelően, dinamikusan formálódik. A Nortel Networks szerint a program valójában segít a személyiségi jogok védelmében.

A kanadai cég "Personal Internet" (Személyre szabott Internet) néven forgalomba kerülő termékcsomagja mind a hardver, mind a szoftver oldalról olyan megoldásokat tartalmaz, melyek hamarosan új értelmet adnak a "tartalomszolgáltatás" kifejezésnek.

"Az új termékünk teljes mértékben megváltoztatja a felhasználók Internetes tartalomszolgáltatásról kialakult képét. A Nortel Networks Personal Internet technológiája átlépi a mai tartalomszolgáltatások korlátjait, mivel egy új, intelligens hálózati réteget hoz létre, mely figyelembe veszi a felhasználók egyéni vonásait." - hangoztatta a Nortel.

"Egyszerűen elfogadhatatlan az, hogy az Internet-szolgáltatók figyelik, hogy ki, mit csinál az Interneten. Olyan ez, mintha a posta azért olvasná el a leveleinket, hogy megtudja, milyen reklámokat küldjön nekünk." - nyilatkozta Jason Catlett, a Junkbusters jogvédőcsoport elnöke.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások