Jövőre jön az olcsó kínai Tesla

Jövőre jön az olcsó kínai Tesla

2021. február 15. 16:48, Hétfő
Két évvel előrehozzák az olcsónak szánt típust, amely Európában is megjelenhet.

Még az év elején bukkantak fel különböző beszámolók, amelyekben már arról írtak, hogy a Tesla egy még olcsóbb, szinte teljes mértékben kínai eredetű autót dobna piacra, mégpedig néhány éven belül. A külsős értesüléseket most megerősítették, a friss fejlemények szerint pedig már akár jövőre is piacra dobhatják az új autót, amely Kínán kívül is elérhető lesz.

A napokban nemcsak rövid Twitter-bejegyzések láttak napvilágot, a Xinhua Net ugyanis megszólaltatta a Tesla kínai részlegének első emberét, aki az interjúban többek között arról beszélt, hogy egy korábban több alkalommal is nyilvánosan elhangzott célkitűzést szeretnének megvalósítani, ennek keretében pedig egy vadonatúj változatot fejlesztenének ki a kínai részleg munkatársainak segítségével, ennek sorozatgyártása is az országon belül indulna el, a végeredményt pedig a globális piacon is elérhetővé tennék, vagyis több másik régióban is beszerezhetnénk azt. Az első lépés a kutató-fejlesztői központ felépítése, ez jelenleg zajlik, az építkezés viszonylag rövid időn belül lezárulhat, onnantól kezdve pedig gőzerővel dolgoznának az új elektromos személyautón, amely a korábbi kijelentésekkel ellentétben nem 2024-2025 táján, hanem jóval korábban debütálna.

A nyilatkozatból azt is megtudtuk, hogy jelen pillanatban lehetségesnek tartják a gyártás idei beindítását, amely egy rendkívül szoros házon belüli menetrendet valószínűsít, hiszen a kialakítás még el sem kezdődött, az első példányok pedig már az év vége előtt legördülnének a futószalagról. Nem sokkal ezt követően, már a jövő év folyamán, elérhetővé válna a friss típus a többi régióban, így Európában is megvásárolhatnánk azt, a legfontosabb előny pedig az alacsony ár, ez ugyanis a tervek szerint mindössze 25 ezer dollár lenne. Amennyiben Európában 24900 eurós áron tudnák kínálni az autót, a gyorsan bővülő szegmens nagy részét lefednék ezzel a lépéssel, komoly versenyre kényszerítve a riválisokat.

A biztonság terén nem kötnének kompromisszumot, ennek érdekében a Tesla 3 karosszériáját használnák fel, a többi komponens viszont már attól eltérő lenne.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások