Három gyártó készül hajlítható telefonokkal

Három gyártó készül hajlítható telefonokkal

2021. február 27. 09:50, Szombat
A Google neve is felbukkan az új hírben, míg az Apple még nem szánta el magát erre.

A tavalyi évben a hajlítható okostelefonok és az 5G fokozatos terjedése számított a legnagyobb újdonságnak a szegmensben, a pandémia negatív következményei mellett. A jelek arra utalnak, hogy most több gyártó is ilyen készülékek piacra dobásán gondolkodik, mindhárom cég ugyanazon partnertől szerezné be az ehhez szükséges paneleket.

Dél-koreai forrás számolt be a napokban az értesülésről, amelyre az a magyarázat, hogy a hír szerint mindhárom új belépő a Samsung saját fejlesztésű kijelzőit szerezné be, ezekre építve mutatná be saját hajlítható típusait. A listán a Google, az Oppo, valamint a Xiaomi neve szerepel, vagyis jól ismert, meglehetősen komoly szereplők szánták el magukat a lépésre, ezt pedig a Google esetében egy nemrég kiszivárgott szabadalmi kérelem is igazolni látszik. A cég a jelentés szerint egy 7,6 hüvelykes OLED-panelre építené megoldását, ennek kódneve „passport”, a megjelenésre pedig az utolsó negyedévben kerítenének sort, vagyis még bő fél év hátravan.

Az Oppo a maga részéről egy úgynevezett clamshell-telefont mutatna be, amely a kétezres évek divatos külalakjára, kialakítására építene. A fő kijelző meglehetősen nagy, 7,7 hüvelykes lenne, a másodlagos panel viszont 1,5 és 2 hüvelyk közötti méretben állna rendelkezésünkre, ennek kapcsán pedig azt is megtudjuk, hogy a kínai cég eleinte a BOE és a Visionox közreműködésén is gondolkodott, végül azonban a Samsungot választották kizárólagos beszállítónak, amiben nyilván a dél-koreai óriás jelentős tapasztalata is nagy szerepet játszott. A Xiaomi az utóbbi hónapokban több érdekes koncepciót is felvillantott, ők egy kifelé hajló telefonon dolgoznak, amelynek belső panelje 8,03 hüvelykes, külső kijelzője pedig szintén nagyobb, 6,38 hüvelykes lenne. A Samsung és a CSOT dolgozik ezen komponenseken, utóbbi korábban a Motorola Razr révén jelent meg ezen a piacon.

A hírben megemlítik az Apple esetét is, a jelek szerint ők még nem hozták meg a végleges döntést, így a hajlítható iPhone egyelőre még nem jelenik meg a piacon.

Listázás a fórumban