Más gyártóknak is elérhető lesz a webOS

Más gyártóknak is elérhető lesz a webOS

2021. február 25. 22:57, Csütörtök
A közeljövőben újabb vállalatok televízión jelenhet meg az operációs rendszer.

Az LG közölte, hogy a webOS a jövőben más gyártóknak is hozzáférhető lesz. A döntés azért nem meglepő, mert az idei online rendezett Consumer Electronics Show (CES) keretében a társaság már bemutatta a webOS 6.0-s verzióját és az új G1-sorozatú OLED-tévéit, majd bejelentette, hogy az operációs rendszert licenceli a Blaupunkt és a Konka is.

A webOS új néven, webOS TV-ként lesz elérhető a többi cég számára. Az első licencpartnerek között van a Technicolorhoz tartozó RCA, míg a technológiai partnerek között megtalálható az Aiwa, a Bauhn, a CEVA, a Gracenote, a Hikeen, a Hyundai, a Makena, a Nuance, a Polaroid, Realtek, a Sunny és a Universal Electronics. Az együttműködő vállalatok számos stream-platform közül választhatnak, amelyek között ott van az Amazon Prime Video, a DAZN, a Netflix, a Rakuten TV és a YouTube.

A webOS 6.0 egyelőre kizárólag az LG idei televízióin lesz megtalálható, így a partnereknek be kell érniük a webOS 5.0-s változatával. Továbbá a webOS 6.0 nem lesz hozzáférhető a régebbi modelleken, csupán néhány funkcióját fogják azok rendszereibe integrálni. Azt viszont nem lehet tudni, hogy ez mikorra valósulhat meg. Más gyártók kompatibilis termékei megkapják majd az LG készülékeiből ismert Magic Motion távirányítást.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban