Kész a Huawei stratégiája a következő évekre

Kész a Huawei stratégiája a következő évekre

2021. február 26. 15:08, Péntek
Úgy tűnik, hogy a távközlési cég felkészült a nehéz időszak átvészelésére.

A South China Morning Post számolt be arról, hogy Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és vezérigazgatója egy belső tanácskozáson ismertette a legújabb stratégiát, amely segíthet a kínai gyártónak átvészelni a jelenlegi nehéz időszakot. A csomag legfontosabb eleme, hogy a társaság a jövőben kénytelen lesz harmadosztályú komponenseket alkalmazni, miután az első osztályú alkatrészek lassan elfogynak a raktáraiból.

Az indoklás szerint a cég azért kényszerül erre a lépésre, mert az Amerikai Egyesült Államok által ellene bevezetett szankciók szinte lehetetlenné teszik a számára az új okostelefonok, táblagépek, karórák és más termékek építését. A menedzser hangsúlyozta, hogy amint elfogynak a HiSilicon Kirin 9000 chipek a raktáraiból, már nem lesznek képesek csúcskategóriás okostelefonokat gyártani. Ezért döntöttek a már említett megoldás alkalmazása mellett. Ennek ellenére is nagyon nehéz lesz megtartani a piaci pozíciókat és elkerülhetetlenné válhat majd az, hogy bizonyos termékekről, ügyfelekről és országokról lemondjon a vállalat.

Ren Zhengfei egyúttal leszögezte, hogy a stratégia része lesz az is, hogy a vállalat a jövőben sokkal kevésbé fog az okostelefon-részlegre összpontosítani, hanem ehelyett számítógépeket, okostelevíziókat és más készülékeket fejleszt majd. A harmadosztályú alkatrészek jelentette hátrányt jól optimalizált szoftverekkel akarják kiegyenlíteni. A mostani információk szinte teljesen megegyeznek a tavaly ismertetett stratégiával, amelynél ugyanakkor a nyereség maximalizálása és a termékek minél jobban való leegyszerűsítése volt a legfontosabb cél.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban