Alakul az Elit alakulat folytatása

Alakul az Elit alakulat folytatása

2021. február 28. 12:00, Vasárnap
Megkezdődött a Masters of the Air castingja.

Még 2019-ben derült ki, hogy az Apple első AppleTv+-os saját sorozataként a Masters of The Air rendelte be, ami az Elit alakulat (Band of Brothers), valamint The Pacific – A hős alakulat (The Pacific) készítőitől érkezik amolyan nem hivatalos folytatásként. Sok idő eltelt anélkül, hogy bármit is hallottunk volna projektről, így kellemes meglepetésként csapott le a hír a héten, hogy Austin Butler és Callum Turner leszerződött a szériához kiemelt szereplőként.

Az eredetileg az HBO-ra tervezett minisorozat Donald L. Miller könyve, az Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany alapján készül, és természetesen a légi hadviselés lenne a középpontban, az Eighth Air Force tagjainak szemén keresztül, akik Hitler tőszomszédságába vitték el a háborút. A készítő John Orloff, de a stábban a producer Steven Spielberg és Tom Hanks is benne van. A sorozat első részeit Cary Joji Fukunaga rendezi majd, a költségvetés hatalmas lesz, bőven 100 millió dollár fölött.

Az itthon: A levegő urai címen megjelent tényregény fülszövege a következő: "A második világháborút nem lehetett volna megnyerni az amerikai 8. légi hadsereg nélkül. A pilóták nappal szórták bombáikat Németországra, miközben az angolok éjjel. A levegő uraiban Donald L. Miller történész az amerikai repülősök -- köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Clark Gable és Jimmy Stewart -- drámai történetét tárja fel, akik elvitték Hitler feje fölé a háborút évekkel azelőtt, hogy egyetlen szövetséges katona is német földre lépett volna.
A 8. légi hadsereg 1942-ben kezdett bele egy korlátozott bombázó hadjáratba, amely nőttön-nőtt, és egyre pusztítóbbá vált, ahogy egy új típusú vadászgép érkezett elkísérni a célig a „bombázó fiúkat”. A bombázás végül győzedelmeskedett, a vasúti csomópontok és olajipari létesítmények romba döntésével megbénította a német gazdaságot, miközben a kísérővadászok a Luftwaffét tizedelték meg. A sikernek nagy ára volt: a 8. légi hadsereg több katonát veszített a háborúban, mint az amerikai tengerészgyalogság. Akik életben maradtak, ugyanúgy megszenvedték a dermesztő viszonyokat a bombázók fedélzetén, mint az öngyilkosságba hajló bevetések idegi megterhelését.
Donald Miller széles körű irattári kutatást végzett az Egyesült Államokban és Európában, repülősök százaival beszélgetett el, mielőtt megírta volna a bombázóháború személyes történetét, nemcsak a nehézbombázók legénységének szenvedéseit mutatva fel, hanem felvillantva azt is, hogy milyen volt élni a bombák alatt.
"

Listázás a fórumban