Egyre több cég fektet be a bitcoinba

Egyre több cég fektet be a bitcoinba

2021. március 11. 23:42, Csütörtök
Bár a kriptovaluta vásárlása kockázatos üzlet, de ez nem riasztja el a vállalatokat.

A Tesla február elején jelentette be, hogy 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint, ezzel jelezte a platformba fektetett bizalmát, és azt is bejelentete, hogy a jövőben a digitális pénz alkalmazásával is lehetővé teszi az általa gyártott elektromos autók beszerzését. De ez csak egy példa, ugyanis a nagy amerikai technológiai társaságok az elmúlt hónapokban több millió dollárt ruháztak be a népszerű virtuális fizetőeszközbe. Ez derült ki a Bitcoin Treasuries nevű oldal adataiból.

Az összeállítás szerint a MicroStrategy inc. 91 064 bitcoint vett, míg a Tesla 48 000 darabot, a Galaxy Digital Holdings 16 402-t és a Square inc. 8027-et. A lista alapján 46 vállalkozás összesen 54,7 milliárd dollárért szerzett 1 365 355 darab bitcoint. A trend egyelőre az Amerikai Egyesült Államokban népszerű, Európában nem, de minden bizonnyal csupán idő kérdése, hogy a kontinens cégei is kedvet kapjanak a kriptovaluták vásárlására. A trend hátterében elsősorban az áll, hogy a bitcoin árfolyama nagyon erősödött, ezzel párhuzamosan pedig fokozatosan nő az árfolyam-ingadozás és -bedőlés kockázata.

Philipp Klöckner technológiai részvényszakértő szerint az is tény viszont, hogy ha az intézmények is befektetnek a digitális pénzbe, akkor az növeli annak elfogadását. Sőt, ha valaki még a tulajdonrésze egy részét is a virtuális fizetőeszközben tartja, akkor nagyon sokat nyerhet. Amennyiben pedig ezt egy vetélytárs teszi, akkor komoly előnybe kerülhet a többi piaci szereplővel szemben, főleg, ha a bitcoin értéke tovább nő. Akkor ugyanis azok fizethetnek rá az óvatosságukra, akik dollárban tartották a pénzüket.

Kérdéses ugyanakkor, hogy melyik vállalat hogyan bonyolítja a tranzakciókat. A Tesla és a Square a Coinbase rendszerén keresztül tette ezt, ami szintén növelte az üzlettel kapcsolatos bizalmat.

Listázás a fórumban