Autonóm közlekedési részleget hoz létre a Continental

Autonóm közlekedési részleget hoz létre a Continental

2021. március 18. 23:30, Csütörtök
A gyártó összpontosítani akarja a területtel kapcsolatos erőfeszítéseit.

A Continental AG felügyelőtanácsa megszavazta a társaság átalakítását. A lépés keretében 2022. január elsejétől az Automotive Technologies területen belül kialakítják az Autonomous Mobility nevű részleget, amely összefogja majd a cég autonóm közlekedéssel kapcsolatos tevékenységeit. Az új egység központi elemét a jelenlegi Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) nevű üzleti csoport fogja képezni.

Nikolai Setzer, a Continental vezetője kijelentette, hogy a növekedési területekbe és a jövőbeli technológiákba fektetnek be azért, hogy növelni tudják a reakcióképességüket és hogy nagyobb átláthatóságot teremtsenek. Úgy vélik, az önálló közlekedés piaca a következő három esztendőben több mint a kétszeresére nő majd. Az új struktúrákat a szükséges technológiák magas stratégiai jelentősége és az ígéretes növekedési kilátások miatt alakítják ki. Ezzel párhuzamosan lehetővé teszik, hogy minden fejlesztőcsapat még inkább a saját fő területére tudjon összpontosítani.

Az Autonomous Mobility egységet Frank Petznick fogja vezetni, aki tavaly augusztus óta az ADAS-t is irányította. A vállalat csak az idén 200-250 millió eurót fog fordítani az autonóm közlekedéssel kapcsolatos technológiák kifejlesztésére. Setzer elmondta, hogy ezen a területen már most is erős pozíciójuk van, de azt tovább bővítik és a tevékenységük új lendületet kaphat. Emellett egyre inkább nyitnak a technológiai partnerekkel és a startupokkal való erősebb együttműködés felé.

Az autonóm közlekedés területén a Continental 2018 és 2020 között több mint 9 milliárd euró értékben kapott megrendeléseket az ügyfelektől. Setzer leszögezte, hogy a szoftverek jelentik a világos különbséget. Azok fejlesztése és bevezetése a legrövidebb reakcióidőket és a legnagyobb rugalmasságot követeli meg, valamint agilis, interdiszciplináris együttműködést mind a szervezeten belül, mind a külső partnerekkel minden régióban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások