Az Xbox letöltésén gyorsít a Microsoft

Az Xbox letöltésén gyorsít a Microsoft

2021. március 19. 13:34, Péntek
Mégpedig egy olyan módszerrel, amely további kérdéseket vet fel.

A legújabb Xbox-széria két tagjának hivatalos bemutatása és piacra dobása óta a redmondi cég nem pihen, ezen a területen az Xbox Insider Program keretein belül tesznek közzé további javításokat, optimalizációt, illetve újabb funkciókat. Ezúttal a letöltési sebességen javítanának, elsősorban a játékok rovására.

A cég egyik munkatársa tett közzé egy rövid bejegyzést a Twitter oldalán, amelyben egy friss opcióra hívja fel az érdeklődő felhasználók figyelmét. Ebből megtudjuk, hogy az Insider programban résztvevő konzoltulajdonosok egy új kapcsolót találnak a beállítások között, amelynek alkalmazásával ideiglenesen leállíthatják az éppen futó játékot, ezzel pedig teljes mértékben felszabadítják a rendelkezésre álló sávszélességet, amely onnantól kezdve a letöltések számára áll rendelkezésre. A Microsoft úgy véli, hogy ezzel jelentős mértékben gyorsíthatók az internetes letöltések, a leállított játékot pedig (természetesen) a későbbiekben bármikor folytathatjuk.

A kapcsoló haszna abban rejlik, hogy az új Xbox-konzolok a sávszélesség egy részét az aktuálisan futtatott játék számára foglalják le, annak érdekében, hogy az abban igénybe vett online funkciókat gond nélkül vegyük igénybe. A „Manage Queue” alatt jelenik meg a további opció, amely gyakorlatilag a letöltési lista számára szabadítja fel a teljes sávszélességet, emellett a megszokott gombok láthatók, amelyek már a letöltések (további telepítések) leállítására, illetve azok elvetésére vonatkoznak. Ahogy említettük, egyelőre csak az Insider programon belül elérhető az újítás, ezzel kapcsolatban tehát az első felhasználói visszajelzésekre várunk, nyilván ezt követően döntenek majd az esetleges további lépésekről.

Konkrét számokat egyelőre nem ismerünk, így jelenleg nem tudni, hogy mennyivel növelhető a letöltési sebesség.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások