Elbocsátások miatt áll a bál az Activisionnél

Elbocsátások miatt áll a bál az Activisionnél

2021. március 18. 10:21, Csütörtök
Sok embertől szabadulnak meg a pandémia miatt, a vezető viszont komoly jutalmat kap.

Az Activision Blizzard kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy játékaik jó részét mobilosítják, a napokban viszont a komoly elbocsátási hullám miatt került ismét a hírekbe a cég, amely ezzel egy időben saját vezetőjének jelentős jutalmazást utal ki. Véletlen egybeesésről lehet szó, viszont a végkielégítés részletei is haragot keltenek.

A Bloomberg számolt be a döntésről, amelynek eredményeként 200-hoz közeli munkatársat bocsátanak el, fő indokként pedig a pandémiát, valamint az emiatt bekövetkező, radikálisan új helyzetet említik. Érdemes rögtön kiemelni, hogy az érintettek közül mindössze 50 fő foglalkozik élő e-sport rendezvények szervezésével, márpedig elsősorban ezek elmaradása (felfüggesztése) kapcsán döntöttek a karcsúsítás mellett, bár arról sem feledkezhetünk meg, hogy a fenti adat a teljes létszám alig 2 százalékát jelenti.

A cégtől távozók legalább 90 napos végkielégítést kapnak, ehhez 1 évre szóló egészségbiztosítás, a munkakeresésre vonatkozó támogatás, valamint egy 200 dolláros Battle.net ajándékkártya társul - különösen ez utóbbi kapcsán láthatunk negatív kommenteket, hiszen sokan értékelik ezt arculcsapásként.

Nagy valószínűséggel véletlen egybeesés, hogy éppen most döntöttek a vezérigazgató komoly megjutalmazásáról, ennek részeként a cégvezető nagyjából 200 millió dollárral lesz gazdagabb. Az elsődleges indok ennek kapcsán a befektetők számára nagyon kedvező értékteremtés megvalósítása, ami alatt a részvényárfolyam jelentős, mintegy 66 százalékos emelkedését kell értenünk, legalábbis a 2019 óta eltelt időszakra vonatkozóan. Emiatt Bobby Kotnick egészen 2017-re visszamenő bónuszban (kifizetésekben) részesül, ami nyilván tovább növeli az ellenérzéseket.

A cég szerint gyors helyreállás jön majd az élő rendezvények területén, idén már újabb 3 ezer embert vennének fel, ez még viszont a jövő zenéje.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások