Először szállítja ki drónokkal a készülékeit a Samsung

Először szállítja ki drónokkal a készülékeit a Samsung

2021. március 29. 10:18, Hétfő
A dél-koreai konszern Írországban kínálja az új szolgáltatást.

Eamonn Grant, a Samsung Írország internetes ügyekért felelős vezetője és Alan Hicks, a Manna Drone Delivery cég műszaki igazgatója közösen jelentette be, hogy a két fél a jövőben együttműködik. A startup kifejezetten a robotrepülőgépes étel- és csomagszállításra specializálta magát. Az ajánlattal bárki élhet, aki az írországi Oranmore városában él. A Manna Drone Delivery ígérete alapján a pilóta nélküli légi járművek a vállalkozás központi telephelyéről indulva bármely helyi háztartást képesek elérni mindössze 3 perc alatt.

A Samsung kiemelte, hogy ez az első ilyen kísérlete és a robotrepülőgépes csomagszállítást észszerű innovációnak nevezte, sőt, a jövő kereskedelméről írt. A szolgáltatás a városban azonnali hatállyal elérhető, de most még csak Galaxy modellek (S21 Ultra, Galaxy Buds Pro, Galaxy Tab S7, Galaxy Watch 3, Galaxy A) megrendelésekor használható, más termékek, például televíziók vásárlásakor nem.

A Manna Drone Delivery eddig többek között a Tesco áruházaival és kisebb helyi kereskedőkkel működött együtt, akik a pilóta nélküli légi járműveket elsősorban élelmiszerek, ételek és gyógyszerek szállítására alkalmazták. A használt drónok általában 50-80 méteres magasságban közlekednek és a sebességük körülbelül 60 kilométer/óra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban