Kivonul a mobil­készülékek piacáról az LG

Kivonul a mobil­készülékek piacáról az LG

2021. április 6. 11:41, Kedd
Hivatalosan is megerősítést nyertek a hónapokon át keringő pletykák.

Az LG Electronics bejelentette, hogy világszerte kiszáll az okostelefonok és más mobileszközök, például a táblagépek üzletéből. A társaság a döntést az erős konkurenciával és a nyereség hiányával indokolta. Az LG jelezte, hogy ehelyett olyan területekre akar összpontosítani, ahol növekedés tapasztalható. Ez utóbbiak közé tartoznak az elektromos autók, az okosotthon-szektor, a robotika, a mesterséges intelligencia, valamint a B2B (Business-To-Business), vagyis a vállalkozásokra szabott megoldások és szolgáltatások.

Az LG Electronics közölte, hogy az aktuális termékkészletet természetesen értékesíteni fogja, ez komoly akciókat és kiárusításokat vetít előre. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy az érintett készülékekhez meddig lesznek frissítések és javítások. Ugyan a társaság ígéretet tett arra, hogy továbbra is fog frissítéseket és ügyféltámogatást kínálni a különböző okostelefonokhoz és a táblagépekhez, de "csak egy bizonyos ideig". Ebben a kérdésben bizonyára lesznek regionális eltérések. Egyes modellekhez ugyanakkor lesznek Android-frissítések, konkrétan említésre került az Android 11, sőt, még az Android 12 is.

A gyártó ígéretet tett arra is, hogy lesznek az okostelefonokhoz, a táblagépekhez és más eszközökhöz pótalkatrészek, töltők és más kiegészítők. A vállalat ezenkívül leállítja a QLens, a PC Tool, a PC Suite és az LG Mirror Drive nevű szolgáltatásait. A döntés nem érinti viszont például az audiotermékeket, többek között az LG Tone Free fejhallgatót és a Bluetooth-hangszórókat.

Listázás a fórumban