A chiphiány ellenére jöhet a Mini-LED kijelzős iPad Pro

A chiphiány ellenére jöhet a Mini-LED kijelzős iPad Pro

2021. április 14. 10:19, Szerda
Az Apple nem akarja feladni a terveit.

A DigiTimes tajvani IT-portál tavaly decemberben arról írt, hogy Mini-LED képernyős iPad Pro érkezhet és az Apple hónapokon belül piacra dobhatja az új terméket. Ezután ismertté vált, hogy áprilisban érkezhet a készülék, amelyet a Mac vagy egy erős PC potenciális alternatívájaként pozicionál a gyártó, USB Type-C-port helyett Thunderbolt-csatlakozóval lesz felszerelve és a beszerelt központi egység az M1-es chip teljesítményszintjét hozza majd. Az év második felében pedig érkezhet egy olcsóbb iPad és egy iPad mini is. Nemrég ugyanakkor kiderült, hogy a chiphiány bizonyos MacBook- és iPad-modellek gyártását is veszélyezteti.

Most Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító szerkesztője arról számolt be, hogy az Apple a nehézségek ellenére még ebben a hónapban piacra dobja a Mini-LED képernyős iPad Prót. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy az új eszköz mekkora mennyiségben lesz elérhető. A felmerült alkatrészhiány az új Mini-LED kijelzőpanelek gyártását és kiszállítását egyaránt érintik. A Mini-LED paneleket az Ennostar Inc., a General Interface Solution Holding Ltd. és a Taiwan Surface Mounting Technology Corp. fogja szállítani. Mind a három vállalat tajvani.

Gurman és a kollégája, Debby Wu szerint az új termék bemutatására a legkorábban április második felében kerülhet majd sor egy hivatalos eseményen. Az Apple szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta a nyilvánosságra hozott információkat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban