Három telefont mutatott be a TCL

Három telefont mutatott be a TCL

2021. április 18. 11:31, Vasárnap
A sorozathoz egy hibrid hajlítható megoldás koncepciója csatlakozik.

A hónap elején számoltunk be arról, hogy a kínai TCL egy igencsak érdekes hajlítható megoldáson dolgozik, ezt most követte a sorban a cég hivatalos bemutatója, amelyen a hagyományos telefonok mellett ezen fejlesztés koncepciójáról is lerántották a leplet. Lássuk, mit kínál a cég a felhasználóknak 2021 első felében!

Ahogy azt az egy héttel korábbi kiszivárogtatásban is láthattuk, a gyártó 3 eltérő típust mutatott most be, ezek sorrendben a TCL 20L, a TCL 20L+, illetve a TCL 20 Pro 5G nevet kapták meg. Az első példány egy 6,67 hüvelykes FHD+ kijelzőt kapott, a Snapdragon 662 chip, 4 vagy 6 GB RAM, egy 128 GB-os tároló, az 1080 x 2400 pixel felbontás, egy hátoldali quad-kamera, egy 16 megapixeles szelfikamera, valamint egy kereken 5000 mAh-s akkumulátor kíséretében. Az iker-hangszórók mellett a jack-dugó, az Android 11, valamint a legalább egy évre szóló frissítési ciklus érdemel még említést, a hivatalos ár 229 euró lesz, amint a telefon megjelenik a kontinensen.


A TCL 20L+ ezzel szemben már 6 GB memóriát, egy 256 GB-os tárolót, valamint ugyanazon chipet és kijelzőt kínálja nekünk, a hátoldali quad-modul esetében a 48 megapixeles főérzékelőt egy 64 megapixeles példány váltja le, az előlapon azonban meghagyják ugyanazon szenzort. Az akkumulátor azonos, a burkolat viszont fekete és kék helyett szürke és kék változatban lesz majd elérhető. A hivatalos ár Európában 269 euró lesz, a debütálás itt is néhány héten belül esedékes.

Ami a TCL 20 Pro 5G hardveres jellemzőit illeti, ezzel kapcsolatban az erősebb teljesítményt sorolhatjuk előre, a Snapdragon 750G 5G ugyanis mindenképpen izmosabb példány. A memória mérete marad 6 GB, a belső tároló itt is 256 GB-os, de a kijelző sem változik, legalábbis annak méretét illetően. A szelfikamera ezzel szemben már 32 megapixeles, a hátoldali quad-komponens esetében a főérzékelő a Sony által biztosított 48 megapixeles változat lesz, de az ultra-nagylátószögű, illetve a macro-kamera is erősebb lenne. A jack-dugó itt is jelen lesz, viszont csak egyetlen hangszóró kíséretében, az akkumulátor pedig 4500 mAh-s, amelyhez 15 wattos gyorstöltés társul. A hivatalos ár 549 euró, de amellett sem mehetünk el, hogy a kijelző AMOLED, amely HDR10-támogatással együtt érkezik.

A cég a Fold ’n Roll néven mutatta be a hajlítható telefon koncepcióját, ez azonban tulajdonképpen kigördíthető lesz, ahogy az eredetileg 6,87 hüvelykes panel először 8,85 hüvelykesre, majd pedig kereken 10 hüvelykesre nő. A technikai jellemzőket még házon belül sem véglegesítették, tehát közeli megjelenésről sem beszélhetünk.

Listázás a fórumban