Nyílt platform lesz a Microsoft Store

Nyílt platform lesz a Microsoft Store

2021. április 23. 12:42, Péntek
A redmondi konszern át akarja építeni a szoftverboltot és az egy teljesen új dizájnt is kapna.

A Windows 10-be integrált Microsoft Store nem mondható túl népszerűnek sem a felhasználók, sem a cégek körében. A programboltra eddig úgy lehetett tekinteni, mint a társaság mostohagyerekére, amelybe nem fektetett túl sok pénzt. Ez azonban a közeljövőben megváltozhat. A WindowsCentral értesülései alapján ugyanis a vállalat azon dolgozik, hogy forradalmi változásokat eszközöljön az alkalmazásbolttal kapcsolatban, amelyet teljesen átalakítana. A legfontosabb módosítás, hogy a Microsoft Store hosszú távon nyílt platformmá válna.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a változtatások után a jelenlegi koncepcióból és annak elemeiből (zökkenőmentes háttérben zajló frissítések, a Store-csomagok hiánytalan eltávolítása, ellenőrzött biztonság stb.) mi maradna meg. A tervezett módosítások között lenne, hogy a fejlesztőknek nem kellene egy bizonyos csomagformátumhoz kötődniük, hanem az általuk fejlesztett szoftvereket akár .exe vagy .msi fájlként is elhelyezhetnék a bolt kínálatában. Emellett a csomagokat bárki maga hosztolhatná és a frissítéseket is maga intézhetné.

A Microsoft nem kérne részesedést a befolyó bevételekből és engedélyezné a termékek készítőinek azt is, hogy a kifizetéseket akár külső fizetési szolgáltatókon keresztül bonyolítsák.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások