Betiltaná a kriptovaluták bányászatát New York állam

Betiltaná a kriptovaluták bányászatát New York állam

2021. május 6. 10:10, Csütörtök
A tilalom egyelőre 3 évre szólna.

A The Block számolt be arról, hogy Kevin Parker demokrata szenátor terjesztette be a 6486-os számú törvénytervezetet a New York állami szenátus környezetvédelmi bizottságához. A dokumentum alapján a szövetségi állam területén 3 esztendőn át tilos lenne a virtuális fizetőeszközök bányászata.

A tilalom azért szólna ilyen hosszú időre, hogy kellően fel lehessen térképezni a digitális pénzek termelésének a környezetre gyakorolt hatásait. Az elképzelések szerint New York állam teljes környezeti hatásvizsgálatot fog készíteni, majd nyilvánosságra hozni. A dokumentumban többek között szerepelni fog a kriptovaluta-bányászat hatása az üvegházgáz-kibocsátásra, a víz- és a levegőminőségre, valamint az állatvilágra. A törvénytervezet néhány nagy virtuális fizetőeszköz-bányászati projektet is veszélyeztet, köztük van például a Greenidge Power Plant nevű egykori szénerőműben zajló digitális pénztermelés. A létesítményben tavaly naponta 5,5 bitcoint termeltek.

A videokártya-hiány miatt a kriptovaluták bányászata is egyre nagyobb problémát jelent, itt azonban a két rivális eltérő álláspontot foglal el. Az AMD márciusban azt jelezte, hogy számára nem jelent komoly problémát a jelenség, míg az nVidia folyamatosan igyekezett megnehezíteni a bányászok munkáját és áprilisban kiszivárgott, hogy módosított chip piacra dobásával próbálja meg orvosolni a helyzetet.

Listázás a fórumban