Asperger-szindrómás Elon Musk

Asperger-szindrómás Elon Musk

2021. május 10. 23:05, Hétfő
Ezt maga a cégvezető és -alapító jelentette be egy élő adásban.

Elon Musk, a Tesla Motors autógyártó konszern vezetője és egyben a Space Exploration Technologies (SpaceX) magán-űrügynökség alapítója volt a vendége az NBC Saturday Night Live (SNL) tévéműsorának. Az üzletember megerősítette azt, amit néhányan már eddig is sejtettek, hogy Asperger-szindrómás. Ez volt az első alkalom, hogy a menedzser nyilvánosan erről beszélt. Musk úgy vélte, hogy ő a Saturday Night Live első Asperger-szindrómás vendége és felkonferálója, de, amint arra a BBC a kapcsolódó cikkében rámutatott, a valóságban Dan Aykroyd volt a műsor első Asperger- és Tourette-szindrómás vendége.

Az adásban Musk többek között kijelentette, hogy általában nincs túl sok intonációja vagy variációja, ha beszél. Erre azt mondták neki, hogy ez jól jöhet a komédiákban. Hozzátette, hogy tudatában van annak, hogy néha komikus dolgokat mond vagy jelentet meg a világhálón, de egyszerűen így dolgozik az agya. Némelyik Twitter-bejegyzése, amelyik különösnek tűnik vagy különösen hangzik, erre vezethető vissza.

Az Asperger-szindróma általános jellemzői között megtalálhatók az átlagos vagy átlagon felüli intelligencia, a szegényes kommunikáció, a gyenge kapcsolatteremtő készség, a szemkontaktus kerülése, a szabályokhoz és a megszokott rutinhoz való görcsös ragaszkodás, a feszült idegállapot, amelyhez akár depresszió is társulhat, az aprólékos beszéd, az ingerek feldolgozásának nehézsége és a megtapadt gondolkodási sémák. Az ezzel élők nem tudják értelmezni a testbeszédet, a gesztusokat, vagy rendszeresen rosszul értelmezik azokat.

A menedzser végül kiemelte, hogy újra feltalálta az elektromos autókat és a Marsra fog embereket küldeni egy űrhajóval. Majd megkérdezte, hogy ezek tükrében valóban azt hitte bárki is, hogy ő egy normális ember?

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások