Leállítják kínai tevékeny­ségüket a kriptovaluta-bányászok

Leállítják kínai tevékeny­ségüket a kriptovaluta-bányászok

2021. május 24. 13:37, Hétfő
Több vállalat is úgy döntött, hogy más államokba helyezi át a termelést.

Kína már 2019 áprilisában azt fontolgatta, hogy teljesen betiltja a bitcoin-bányászatot, annak ellenére, hogy a világ legnagyobb bitcoin-bányász hardvereket gyártó cégei az ázsiai országból származnak. Akkor a Kínai Fejlesztési és Reform Bizottság (NDRC) egyik listája alapján kiderült, hogy az ázsiai állam a jövőben semmilyen formában sem akar a bitcoin-bányászattal foglalkozni.

Most ismertté vált, hogy Kína minden korábbinál szigorúbban akarja szabályozni a tevékenységet. A tervezett intézkedéseket a Liu He miniszterelnök-helyettes által vezetett államtanács ismertette. Ezért számos vállalkozás úgy határozott, hogy leállítja a helyi tevékenységét. Köztük van a Huobi nevű kriptovaluta-tőzsdét működtető Huobi Mall, amely a jövőben a kínai ügyfelek számára nem teszi elérhetővé az ajánlatát és inkább más országokra fog összpontosítani. Hasonló döntést hozott a Hashcow és a BTC.TOP is.

A kutatók számításai szerint a Kínában működő kriptovaluta-bányászok 2024-ben már több áramot fognak felhasználni, mint Olaszország 2016-ban. Többek között emiatt is lett szálka a bitcon-bányászat a kínai vezetők szemében.

Kínában egyébként hivatalosan már 2017-ben betiltották a kriptovaluta-tőzsdéket. Most Jiang Zhuoer, a BTC.TOP alapítója azt prognosztizálta, hogy az ázsiai állam a piacon betöltött szerepét és pozícióját is el fogja veszíteni. Ebből pedig az Amerikai Egyesült Államokban és Európában működő bitcoin-bányászok profitálhatnak majd.

Listázás a fórumban