Megvan az új Sógun két főszereplője

Megvan az új Sógun két főszereplője

2021. május 24. 20:33, Hétfő
Megvan az új Anjin san és Toranaga.

Még 2018-ban számoltunk be arról, hogy az amerikai FX csatorna James Clavell Sógun című regényének feldolgozásán munkálkodik, legalábbis akkor kezdődött el a 10 részes miniszéria fejlesztése. Akkor még úgy volt, hogy a forgatókönyvet James Clavell klasszikus regénye alapján Ronan Bennett és Rachel Bennette írja, a szériát pedig Tim Van Patten rendezi, de az elhúzódó fejlesztésből már sejteni lehetett, hogy az első nekifutás nem hozott eredményt. Az új változat készítője Justin Marks és Rachel Kondo lett, és vélhetően új rendezőt is keresni kell, hiszen a kiszemelt jó eséllyel azóta vállalt más munkákat. A csatorna 2018-ban a projektet egyébként az addigi legnagyszabásúbb nemzetközi produkciójaként emlegette, mely szemben a 80-as évekbeli, Richard Chamberlain főszerepésével készített minisorozattal, most mindkét szemszögből mutatná a történéseket.

Pár órája derült ki, hogy elkezdődött a casting folyamata, illetve a főszereplők esetében már le is zárult, hiszen Hiroyuki Sanada kapta meg Yoshii Toranaga szerepét, Cosmo Jarvis pedig John Blackthorne-ét. A harmadik főszereplő, Mariko keresése még mindig zajlik.

A feudális Japánban játszódó történet középpontjában egy angol tengerész van, aki Japán partjainál szenved hajótörést (s mely ország kultúrája teljesen megváltoztatja), valamint egy nagy hatalmú daimyo, aki veszélyes, politikai riválisaival áll harcban, valamint egy rejtélyes szamurájnő, akinek bizonyítania kell rátermettségét necces családi háttere miatt.

Az itthon A sógun címen megjelent könyv hivatalos fülszövege a következő: "A Sógun cselekménye 1600-ban kezdődik, a németalföldi hajórajnak az volt a feladata, hogy új földeket, kincslelőhelyet fedezzen fel. Az európai tengerészek rosszabbkor nem is érkezhettek volna Japánba, ahol a véres polgárháborúnak épp az utolsó felvonása zajlik. A partra evickélő protestáns hollandokat és Blackthorne-t azonban még a szamurájkardoknál is jobban fenyegetik a spanyol és portugál misszionáriusok, akik már ötven esztendeje megtelepedtek az országban, s most befolyásukat féltik az eretnek hollandusoktól. Blackthorne személyében azonban emberükre akadtak, aki fokozatosan és szisztematikusan elsajátítja a japán szokásokat, a szamuráj etikettet, a japán nyelvet, végül beférkőzik az egyik leghatalmasabb (mindenesetre a legravaszabb) hadúr, Toranaga kegyeibe is... "

Listázás a fórumban