Nem csupán szebb lesz a Windows 10

Nem csupán szebb lesz a Windows 10

2021. május 26. 08:33, Szerda
Az optikai frissítés mellett akár új funkciókkal is kiegészülhet az operációs rendszer.

2019 december közepén vált ismertté, hogy megújítja az ikonokat és a logókat a Microsoft. Először a Windows Insider program résztvevői kapják meg az új ikonokat és logókat, majd később a többi felhasználó is. Ezzel együtt új külsőt kaphat a Windows 10, ugyanis a redmondi fejlesztők egy módosított kezelőfelületen dolgoznak. A projekt kódneve Sun Valley és egy elsöprő vizuális fiatalítást jelent majd a szoftver számára. Nemrég pedig hivatalossá vált, hogy nem lesz Windows 10X és a Microsoft a Windows 10 frissítésére összpontosít. A cél az operációs rendszer optikai és funkcionális megújítása, amely a várhatón ősszel érkező Sun Valley keretében valósulhat meg.

Most Mayank Parmat, a Windows Latest szerkesztője azt közölte, hogy a Microsoft egy nagyobb frissítésen dolgozik a Windows 10-hez és ezzel gyakorlatilag megerősítést nyert, hogy a Sun Valley mellett egy alapos ráncfelvarráson is át fog esni az operációs rendszer. A cél az, hogy a szoftver szebb és korszerűbb legyen.

Ezzel párhuzamosan a cég az új verzióval a felhasználói élményeken is javítani akar. Minderre egy megjelent álláshirdetés utal, amelyben az óriáscég egy olyan programmenedzsert keres, aki segíthet a fejlesztőcsapatnak a Windows UX-platformmal kapcsolatos fontos javítások meghatározásába, tervezésében és megalkotásában. Az illető feladata lesz emellett, hogy a jövőbeli operációs rendszer technológiákat és funkciókat szállítson a Reunion projekthez. Az álláshirdetést a Microsoft Interactive eXperiences Platform (IXP) Team adta fel, amely többek között a Windows és a Windows-alkalmazások által nyújtott felhasználó élményekért felel. Ez a csoport foglalkozik a Start menü, az Office irodai programcsomag, az Edge böngésző és a natív Windows-alkalmazások fejlesztésével.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások