Az Amazoné az MGM

Az Amazoné az MGM

2021. május 28. 14:46, Péntek
Megerősítést nyertek a korábbi információk.

Egy héttel ezelőtt szivárgott ki, hogy a kereskedelmi konszern akár 9 milliárd amerikai dollárt sem sajnálna az elsősorban a James Bond filmekről ismert Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstúdió megvásárlására. Az óriáscég ugyanis szeretné kibővíteni a Prime Video nevű stream-szolgáltatását és ezért az MGM-et nézte ki.

Most az Amazon bejelentette, hogy 8,45 milliárd amerikai dollárért a tulajdonába került az MGM. A hollywoodi filmstúdió birtokában van több mint 4000 film és 17 000 filmsorozat tulajdonjoga, köztük olyan alkotásoké, mint a Tizenkét dühös ember, az Elemi ösztön, a Poltergeist – Kopogó szellem, a Robotzsaru, a Rocky, A bárányok hallgatnak, A rózsaszín párduc, a Csillagkapu, a Thelma és Louise, a Tomb Raider, A hét mesterlövész és A Thomas Crown-ügy. Emellett a Metro-Goldwyn-Mayeré az Epix nevű kábeltelevíziós csatorna, amely olyan nagy sikerű televíziós sorozatokat készített, mint A szolgálólány meséje, a Fargo és a Vikingek. Ráadásul az MGM egyike volt Hollywood utolsó független filmstúdióinak.

Mike Hopkins, az Amazon Prime Video és az Amazon Studios alelnöke közölte, hogy az üzlet mögötti valódi pénzügyi értéket a megszerzett alkotáskatalógus szellemisége jelenti, amelyet újra akarnak gondolni az MGM csapatával. Mindenesetre azt az álláspontot képviselik, hogy a történetek minőségi elmesélése nagyon izgalmas és nagyon sok lehetőséget rejt magában.

Listázás a fórumban