136 amerikai dollár az Apple Watch 6 gyártási költsége

136 amerikai dollár az Apple Watch 6 gyártási költsége

2021. június 3. 17:48, Csütörtök
Erre világított rá egy nemrég elkészített elemzés. Persze ugyan az Apple komoly nyereséggel értékesíti a Watch 6 okosórákat, de az ilyen típusú anyagok sosem veszik figyelembe a kutatási, a fejlesztési, a marketing- és egyéb kiadásokat.

A Counterpoint Research munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy mekkora összegből gyárthatták le az Apple Watch 6 típusú okosórákat. Nos, mint kiderült a költség 136 amerikai dollárt tett ki. Ennek az összegnek a jelentős része csupán néhány alkatrész között oszlott meg. A termék legdrágább komponense az Apple 6 SiP, amely magába foglalja a processzort, a grafikus chipet, az 1 gigabájt memóriát, a 32 gigabájt flashmemóriát, valamint a Bluetooth 5.0-, Wi-Fi 4- és GPS-modult. A teljes gyártási költség 24 százaléka esett ennek az egységnek az előállítására.

A készülék vízálló háza és a retinakijelző a gyártási költségek 13-13 százalékáért, míg a beépített szenzorok (beleértve az EKG-t és az SpO2-érzékelőt is) a 12 százalékáért voltak felelősek. A csomagban lévő egyéb anyagok előállítása a kiadások 10 százalékát, az akkumulátor és a vezeték nélküli töltő a 6, az összeszerelés és a tesztelés az 5, az energiamenedzsment és az audiokiegészítők a 3, a szoftverek pedig a kevesebb, mint 1 százalékát emésztették fel.

Az IHS elemzése alapján az új változat gyártási költségei az első generációs Apple Watch modellhez képest jelentős mértékben emelkedtek, azok ugyanis csupán 81,20 amerikai dollárt tettek ki - annak ellenére, hogy a képernyő például némileg drágább is volt. A Counterpoint Research szakértői arra nem tértek ki, hogy a kiadások szempontjából mennyire különbözött egymástól az alumínium, a nemesacél és a titán eszközházak előállítása.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások