Jövőre OLED-kijelzőkkel érkezhetnek az iPad készülékek

Jövőre OLED-kijelzőkkel érkezhetnek az iPad készülékek

2021. június 5. 18:48, Szombat
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a gyártó kiváltaná az LCD-képernyőket.

Az ETNews dél-koreai oldal ágazati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az Apple azt tervezi, hogy a jövőben piacra dobott iPad készülékeket már kizárólag OLED-kijelzőkkel szereli fel. A portál jó kapcsolatokat ápol a beszállítói körökkel és az értesülés megerősíti azt a márciusi információt, hogy OLED-képernyővel ellátott MacBook és iPad modellek érkezhetnek jövőre. A hírt akkor a DigiTimes tajvani IT-portál közölte beszállítói forrásoktól származó értesülésekre hivatkozva és a platform rámutatott, hogy az Apple már most is alkalmaz OLED-kijelzőket, például az iPhone 12-nél vagy az Apple Watch aktuális változatánál.

Az OLED technológia alkalmazásának előnyei között van a fekete és más színek tökéletes megjelenítése, a nagyobb kontrasztarány, az alacsony energiafelvétel, a gyorsabb válaszidő, a szélesebb látószög, a tartósabb képernyők készítésének lehetősége, a jobb energiahatékonyság, a magasabb fényerő, valamint az alacsonyabb gyártási költség.

Az ETNews szerint a kijelzőgyártóknak azzal kell számolniuk, hogy kisebb és közepes méretű paneleket kell az Apple számára elérhetővé tenniük. Ez arra utal, hogy a konszern az iPad, az iPad Mini, az iPad Air és az iPad Pro eszközöket egyaránt OLED-képernyőkkel akarja felszerelni. A szükséges paneleket az LG és a Samsung szállítja majd az óriáscégnek, s ez azért nem meglepő, mert már most ez a két dél-koreai gyártó készíti az OLED-kijelzőkkel ellátott iPhone modellek paneljeit.

Az, hogy az Apple egyre inkább az OLED technológia mellett teszi le a voksát és egyre több ilyen panelt rendel, azt eredményezi, hogy növekszik az ilyen jellegű beruházások száma az ágazatba. Minél több OLED-képernyőre lesz kereslet, annál nagyobb igény lesz a gyártási kapacitások kiépítésére.

Az Apple - szokásához híven - nem kommentálta a kiszivárgott híreket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban