Szoftverrel optimalizálná a forgalmat a Volkswagen

Szoftverrel optimalizálná a forgalmat a Volkswagen

2021. július 13. 11:45, Kedd
A program ráadásul a várostervezésben is segíthet.

A vállalat egy eredetileg a gyártás számára megalkotott képfeldolgozó szoftvert a jövőben a közterületeken is alkalmazni akar. A Volkswagen amerikai csoportjának szakemberei az amerikai egyesült államokbeli Carmelben megvalósítandó projekt keretében javítani szeretnének a forgalom irányításában és segítenének a városok megtervezésében, ehhez pedig elemeznék az úthasználati mintákat. A folyamatban elsődleges szerepet kapnak majd a meglévő kamerák és azok felvételei, hiszen az utóbbiakból következtetni lehet a forgalomra, annak irányára és nagyságára, valamint a gyalogosok mozgására és a parkolók használatára.

Johan de Nysschen, a Volkswagen amerikai csoportjának ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy a jövő közlekedése az eddiginél sokkal több adatkapcsolatot és minden korábbinál kifinomultabb elemzéseket igényel. Az eszköz a városoknak hasznos mobilitásadatokat szállíthat azért, hogy megtervezhessék a jövőbeni közlekedési igényeket, függetlenül attól, hogy gyalogosokról, autósokról vagy tömegközlekedésről van szó.

A rendszer a felhasználási szokások felmérésén és az új mobilitástrendek megfigyelésén túl támogatja a vészhelyzeti intézkedések megvalósítását, továbbá a nagyobb események előtti és utáni különleges közlekedési helyzetek levezénylését. A szoftver nem követ személyeket vagy egyes járműveket, automatikusan felismerhetetlenné teszi az emberek arcát és a rendszámtáblákat, ráadásul nem tárol felvételeket.

A program alapját jelentő saját fejlesztésű megoldást a jármű-összeszerelés és a logisztika területén alkalmazzák minőség-ellenőrzési feladatokra a Volkswagen Wolfsburgban és Zwickauban működő üzemében. Beate Hofer, a gyártó informatikai vezetője kiemelte, hogy a mostani projektben megtanulják, hogyan fejlesszék továbbá az algoritmusaikat azért, hogy azok segítségével javíthassanak a városok, a közösségek és a vállalatok folyamatain.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban